Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Καθησυχάζουν οι επιστήμονες για τη ραδιενέργεια στην Ελλάδα

Εξαιρετικά μικρές συγκεντρώσεις ραδιενέργειας, οι οποίες είναι πολύ κάτω από τα επιτρεπτά όρια ασφαλείας και, ως εκ τούτου, δεν ενέχουν τον παραμικρό κίνδυνο για την υγεία ή το περιβάλλον, δείχνουν οι νέες μετρήσεις που πραγματοποίησε η Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας. Η ΕΕΑΕ επαναλαμβάνει κατηγορηματικά σε ανακοίνωσή της πως δεν απαιτείται κανένα απολύτως μέτρο προστασίας και καμία αλλαγή στις διατροφικές ή άλλες συνήθειες του πληθυσμού.

Η Επιτροπή διευκρινίζει ότι λόγω της παρουσίας στον ελληνικό χώρο αερίων μαζών με ίχνη ραδιενέργειας, προερχόμενης από την Ιαπωνία, συνεχίζει να πραγματοποιεί μαζί με το δίκτυο των συνεργαζόμενων επιστημονικών εργαστηρίων μετρήσεις δειγμάτων προερχομένων από την πλήρη περιβαλλοντική αλυσίδα (αέρας, νερό της βροχής, χόρτα, γάλα από ζώα ελευθέρας βοσκής, πόσιμο νερό).

Η ΕΕΑΕ διαβιβάζει αρμοδίως τα στοιχεία των μετρήσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ). Όσον αφορά αναλυτικότερα τα αποτελέσματα των μετρήσεων περιβαλλοντικών δειγμάτων στον ελληνικό χώρο, που πραγματοποιήθηκαν στο διάστημα 23 Μαρτίου έως 2 Απριλίου 2011, αυτά παρουσιάζονται συγκεντρωτικά στο διαδικτυακό τόπο της ΕΕΑΕ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου