Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Ανακοίνωση της ΟΝΝΕΔ Κατερίνης για τις "νέες τιμές" στο Νοσοκομείο Κατερίνης

Μετά την τροπή που έχει πάρει το θέμα με τις “νέες τιμές” στο νοσοκομείο της πόλης μας η ΟΝΝΕΔ Κατερίνης εκφράζει δημόσια την ανησυχία της και τις επιφυλάξεις της για την απόφαση που έλαβε, αυτοβούλως, ο διοικητής του νοσοκομείου κ. Αστέριος Φαρμάκης. Η χώρα μας και κατ’ επέκταση και η πόλη της Κατερίνης βιώνει με τον πιο βάναυσο τρόπο τα σκληρότατα μέτρα και τις αδιέξοδες πολιτικές της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ.

Μέσα σε όλη αυτή την δυσχερή οικονομική κατάσταση, όπου κάθε νοικοκυριό βλέπει το εισοδήματά του να συσσωρεύονται μέρα με τη μέρα ενώ τα έξοδα και η υποχρεώσεις του να διογκώνονται διαρκώς, ο κ. Φαρμάκης έκρινε σκόπιμο την αύξηση των εξέταστρων σε συγκεκριμένες ομάδες Ελλήνων πολιτών αλλά και σε αλλοδαπούς πολίτες.
Ως εκ τούτου θεωρούμε χρέος του κ. Φαρμάκη να μας αποδείξει εάν και κατά πόσο νομιμοποιείται να αλλάζει τις συγκεκριμένες τιμές που το ίδιο το υπουργείο υγείας έχει ορίσει και έχει θεσπίσει.
Επίσης καλούμε τον κ. Φαρμάκη να μας υποδείξει τους λόγους και τις αιτίες που τον οδήγησαν σε αυτή του την απόφαση και κατά πόσο αυτό μπορεί να ωφελήσει στη δημόσια υγεία της πόλης αλλά και της ευρύτερης περιφέρειας την οποία έχει οριστεί να προασπίζεται.
Τέλος απαιτούμε από τους υπευθύνους του Υπουργείου Υγείας και κοινωνικής αλληλεγγύης όπως επίσης και από τον ίδιο τον Υπουργό μια ξεκάθαρη και υπεύθυνη απάντηση για το θέμα.
Σε αυτή τη δύσκολη εποχή, όπου οι πολίτες βάλλονται από κάθε πλευρά, οι ανοχή μας σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, όπως είναι η δημόσια υγεία, θα είναι μηδενική.

Γραφείο Τύπου
ΟΝΝΕΔ Κατερίνης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου