Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

Εκλογή Κουβέλη στην προεδρία της Δημοκρατικής Αριστεράς




Με ποσοστό 97,31%, ο Φώτης Κουβέλης εξελέγη σήμερα πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, καθώς δεν υπήρξε άλλη υποψηφιότητα. Για την εκλογή προέδρου ψήφισαν 670 σύνεδροι, με τον Φ. Κουβέλη να λαμβάνει 652 ψήφους, ενώ υπήρχαν και 18 λευκά.

Αμέσως μετά την εκλογή του ο κ. Κουβέλης σε σύντομη δήλωσή του εξέφρασε την συγκίνησή του για το αποτέλεσμα και τόνισε ότι η μεγάλη αποδοχή τον δεσμεύει θετικά. Ο κ. Κουβέλης κάλεσε όλους τους παριστάμενους «μαζί να συνεχίσουμε αυτό το ωραίο ταξίδι της Δημοκρατικής Αριστεράς. Από θέση ευθύνης και υπευθυνότητας, απέναντι στη χώρα, στην κοινωνία και τους πολίτες».

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το κόμμα του θα αναπτύσσει καθημερινά στενούς και φερέγγυους δεσμούς εμπιστοσύνης με τους Έλληνες πολίτες και πρόσθεσε ότι η κοινωνία έχει ανάγκη τη Δημοκρατική Αριστερά και η Δημοκρατική Αριστερά έχει την υποχρέωση να ανταποκριθεί σε αυτό που οι Έλληνες πολίτες διεκδικούν.

«Ιδιαίτερα σήμερα», σημείωσε, «σε περίοδο βαθιάς οικονομικής κρίσης, με τεμαχισμένη την κοινωνία, με υποβαθμισμένα πολλά κοινωνικά στρώματα στο πλαίσιο της φτώχειας, να αγωνιστούμε με τον υπεύθυνο λόγο μας, με τις εναλλακτικές μας προτάσεις, προκειμένου να δείξουμε και να χαράξουμε εκείνους τους δρόμους, που θα οδηγήσουν την κοινωνία και τη χώρα στην έξοδο από τα αδιέξοδα στα οποία σήμερα βρίσκεται».

Ο κ. Κουβέλης διαβεβαίωσε τους συνέδρους ότι η ΔΗΜ.ΑΡ. θα είναι ένα κόμμα ανοιχτό στην κοινωνία, που είναι έτοιμο κάθε στιγμή να παρέχει κοινωνική λογοδοσία, σε μια αμφίδρομη συστηματική σχέση με τους πολίτες. Τέλος ο κ. Κουβέλης εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η Δημοκρατική Αριστερά θα είναι κάθε μέρα παρούσα, δυνατή, ενισχυμένη και υπεύθυνη απέναντι στη χώρα, στους πολίτες και στην κοινωνία.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου