Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Εκλογικός λαγός τώρα ο Γ. Καρατζαφέρης


Τελικά ο κ. Καρατζαφέρης έχει κάνει και προτείνει τα πάντα. Ψήφισε το Μνημόνιο, στήριξε το ΠΑΣΟΚ, διαφώνησε με το ΠΑΣΟΚ, ήθελε να συγκυβερνήσει πρώτα με το ΠΑΣΟΚ και μετά τη ΝΔ, μας είπε ακόμα ότι κάνει και για Πρωθυπουργός. Και σήμερα, αφού τίποτα από τα προηγούμενα δεν του βγήκε, ζήτησε άμεσες εκλογές,  «για να αλλάξει η σημερινή κυβέρνηση» την οποία χαρακτήρισε «αναιμική και ανίκανη». Είπε επίσης πως είχε πει στον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου να προχωρήσει σε μια κυβέρνηση οικουμενικής αντίληψης και δεν το απέρριψε, αλλά το απέρριψε ο Α. Σαμαράς.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κώστας Μαρκόπουλος του απάντησε πως δεν έχει κανένα δικαίωμα να διαμαρτύρεται, από τη στιγμή που το κόμμα του υπερψήφισε το Μνημόνιο και στήριξε την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης. Ανταπαντώντας στον κ. Μαρκόπουλο, ο Γιώργος Καρατζαφέρης δήλωσε πως η υπερψήφιση του Μνημονίου «ήταν μονόδρομος», ωστόσο διευκρίνισε ότι τότε «δόθηκε στην Ελλάδα η ευκαιρία να συνεχίσει να υπάρχει, αλλά το ΠΑΣΟΚ την κατασπατάλησε».
Η αλήθεια είναι ότι ο κ. Καρατζαφέρης θέλει να απαλλαγεί οπωσδήποτε από το άγος της υπερψήφισης του Μνημονίου  και γι αυτό ζητάει εκλογές, μπας και αναβαπτισθεί στις κάλπες.
Είναι επίσης προφανές ότι δεν “κάθονται” τα άλλα σενάρια που προωθούν αυτές τις ημέρες για μετατροπή της ψηφοφορίας στην Βουλή για το “Σύμφωνο για το Ευρώ”, σε ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση (180 βουλευτές – βλ. σημερινά ΝΕΑ). Για τον απλούστατο λόγο αν ο κ. Καρατζαφέρης υπερψηφίσει κι αυτήν την φορά τελείωσε πολιτικά.
Άλλωστε το σενάριο αυτό απορρίφθηκε σήμερα και από τον εκπρόσωπο της ΝΔ. Ο οποίος απέκλεισε ουσιαστικά το ενδεχόμενο η ΝΔ να το υπερψηφίσει στη Bουλή καθώς, όπως τόνισε χαρακτηριστικά, ” δεν μπορεί για το μείζον θέμα όπως ήταν το μνημόνιο να ζητούν 150 ψήφους και για το έλασσoν να ζητούν 180. Θα τοποθετηθούμε όταν έρθει η υπόθεση στη Bουλή“.

http://www.antinews.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου