Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

Ελλάδα - Ουγγαρία 1 - 10 !


Τον τελευταίο καιρό μάθαμε όλοι για τον CODEX ALIMENTARIUS  και την διεθνή εκστρατεία που γίνεται για να σταματήσει μια από τις οδηγίες του και συγκεκριμένα, η οδηγία της ΕΕ που αφορά τα Παραδοσιακά Φαρμακευτικά Προϊόντα Φυτικής Προέλευσης. 


Σήμερα κοίταξα από περιέργεια πως πάει η συλλογή υπογραφών στην σχετική αίτηση (petition) και διαπίστωσα ότι η Ελλάδα έχει περίπου 2,220 έγκυρες υπόγραφες  ενώ η Ουγγαρία με μικρότερο μάλιστα πληθυσμό έχει 21.830 και   αναρωτήθηκα  τι θα γινόταν εάν η αίτηση θα αφορούσε καινούργιο DVD της Τζουλιας. Δείτε τα σχετικά στατιστικά στοιχεία εδώ :http://www.gopetition.com/petition/39757/signatures.html (πατήστε την πράσινη κουκκίδα στο πάνω μέρος της σελίδας για να ανοίξει ο χάρτης  


Διευκρινίσεις: εάν δεν την σταματάμε,  η οδηγία μπαίνει σε εφαρμογή σε όλη την Ευρώπη στις 30 Απριλίου και έπειτα via Codex Alimentarius σε όλο τον κόσμο. Σταδιακά η αίτηση έχει μεταφραστεί από εθελοντές σε 18 γλώσσες (ελληνικά εδώ:http://www.gaia-health.com/ articles301/000315-greek.shtml), αλλά μόνο σε μερικές μεταφράσεις υπάρχει η σωστή ημερομήνια έναρξης της εφαρμογής της οδηγίας, δηλαδή 30 Απριλίου και όχι 1 Απριλίου όπως κατά λάθος αναφερόταν στο αρχικό κείμενο της αίτησης. 


Πρέπει να υπογράψουν και συγγενείς, φίλοι και γνωστοί μας και ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ  ΑΜΕΣΩΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ !!! Μόνο έτσι θα τους σταματήσουμε. 


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου