Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

Ιδιωτικές εταιρείες θα εκπαιδεύσουν τους αντάρτες στη Λιβύη!




Πρώην μέλη των SAS θα αναλάβουν να εκπαιδεύσουν τις δυνάμεις των εξεγερμένων κατά του Καντάφι και να τις μετατρέψουν σε στρατό ικανό να αντιμετωπίσει τις κυβερνητικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian αναζητούνται ήδη ιδιωτικές εταιρείες οι οποίες μπορούν να αναλάβουν την εκπαίδευση των εξεγερμένων. Σ΄ αυτές τις εταιρείες εκπαιδευτές είναι κυρίως κομμάντο των SAS.

Το κόστος της εκπαίδευσης,το οποίο δεν θα είναι και μικρό,φαίνεται ότι θα αναλάβουν αραβικές χώρες. Ενδιαφέρον για να αναλάβουν την εκπαίδευση των Λίβυων ανταρτών έχει δείξει ήδη η Ιορδανία.

Όλα αυτά δείχνουν ότι οι δυτικοί θέλουν να αποφύγουν με κάθε τρόπο την χερσαία εμπλοκή τους στη Λιβύη. Η εκπαίδευση των ανταρτών,υποστηρίζουν οιο δυτικοί δεν είναι αντίθετη στο πνεύμα της απόφασης του ΟΗΕ.

Οι εξεγερμένοι έχουν εξοργιστεί με το ΝΑΤΟ,θεωρώντας ότι θα έπρεπε να είναι πιο επιθετικό στη Λιβύη και ότι δεν μπορεί να τους βοηθήσει μόνο από τον αέρα.

Ο αρχηγός των ανταρτών , Abdel-Fattah Gunis, κατήγγειλε ότι οι γραφειοκρατικές διαδικασίες του ΝΑΤΟ πολλές φορές οδηγούν σε οκτάωρη καθυστέρηση για να ανταποκριθεί στο αίτημα για αεροπορική υποστήριξη. Είπε ότι το ΝΑΤΟ θα μπορούσε να "τελειώσει" τη πολιορκία της Misrata εβδομάδες πριν, αν ήθελε .
Ο εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ Κάρμεν Ρομέρο απέρριψε την κριτική, λέγοντας ότι ο αριθμός των αεροπορικών επιδρομών αυξάνεται καθημερινά, ενώ η Misrata εξακολουθεί να αποτελεί προτεραιότητα .

Είπε ότι η Συμμαχία πέταξε 137 αποστολές, τη Δευτέρα, 186 την Τρίτη, και είχε προγραμματίσει 198 για την Τετάρτη.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου