Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Μπαρόζο σε ερώτηση του Γ. Παπανικολάου: θέμα ασφάλειας θα θέσει η Ε.Ε. στις 'πυρηνικές' προθέσεις της Τουρκίας


Απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή της ΝΔ κ. Γ. Παπανικολάου στο Ευρωκοινοβούλιο σχετικά με τον κίνδυνο που αποτελεί για την Ευρώπη η κατασκευή πυρηνικού εργοστασίου στη Τουρκία και το πως προτίθεται να το αντιμετωπίσει η Ε.Ε., ο Πρόεδρος της Ευρ. Επιτροπής κ. Ε. Μπαρόζο δήλωσε πως «θα θέσουμε θέμα ασφάλειας στη συζήτηση για την κατασκευή πυρηνικού εργοστασίου στην Τουρκία στο πλαίσιο των ενταξιακών της διαπραγματεύσεων».


Αφού ο κ. Παπανικολάου επισήμανε πως "οι τοποθετήσεις μας για το θέμα αυτό πρέπει να βασίζονται στην πρόβλεψη και την πρόληψη με βάση το δυσχερέστερο σενάριο" και "να μην αφήνουν κανένα περιθώριο για οποιαδήποτε παρανόηση, για καμία έκπτωση σε θέματα ασφάλειας", ο κ. Μπαρόζο επισήμανε πως η Επιτροπή αντιμετωπίζει με μεγάλη σοβαρότητα το συγκεκριμένο θέμα και ασφαλώς θα θέσει θέμα ασφάλειας στους Τούρκους εταίρους μέσα σε πνεύμα εποικοδομητικής επίλυσης του ζητήματος.
Ανέφερε, μάλιστα, πως κάποιες από τις υποψήφιες χώρες που σήμερα έχουν προσχωρήσει στην ΕΕ, υποχρεούνταν σύμφωνα με τις διαπραγματεύσεις να μεταρρυθμίσουν τα πρότυπα ασφαλείας τους και τόνισε πως σε κάποιες περιπτώσεις αναγκάστηκαν να κλείσουν κάποια εργοστάσια.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου