Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Η προσπάθεια ήταν να απαλλαγεί το ΠΑΣΟΚ από τον κ. Τσοχατζόπουλο

Τη στήριξή του στον υπουργό των Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, έδωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θόδωρος Πάγκαλος, μιλώντας στο Real FM. Ο κ. Πάγκαλος επεσήμανε πως θα στηρίζει το Γ. Παπακωνσταντίνου, χαρακτηρίζοντας «τύχη» για τη χώρα την ύπαρξη ενός τόσο αυστηρού υπουργού, αναφερόμενος δε στις εσωκομματικές διαφωνίες τόνισε ότι όλες οι απόψεις είναι σεβαστές, ωστόσο, όπως είπε, πρέπει να προσέχουμε πάρα πολύ όταν ασκούμε κριτική, ώστε να είναι σαφές το αντικείμενο της διαφωνίας.

Σε ό,τι αφορά στα οικονομικά μέτρα, ο Θ. Πάγκαλος επεσήμανε ότι είχε καθοριστεί έγκαιρα ότι η άνοιξη του 2011 θα είναι ο πιο βαρύς χειμώνας της οικονομίας. «Είμαστε στο πιο χαμηλό σημείο», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δέχθηκε ότι υπάρχει πρόβλημα λειτουργίας και του τραπεζικού συστήματος, τονίζοντας ότι έχει αναφερθεί σε αυτό αρκετές φορές, αλλά, όπως είπε, «δεν ακούγομαι γι’ αυτά, παρά μόνο, όταν λέω καμία κουβέντα του τύπου «όλοι τα φάγαμε». Δεν υπάρχει τρόπος να πεις, με έντονο τρόπο, ότι είναι ανάγκη να γίνουν συγχωνεύσεις τραπεζών. Τι να πω; Αντε ουστ, συγχωνευθείτε, γιατί δεν αντέχουμε;».

Αναφορικά με την κριτική που ασκεί ο αρχηγός της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, στην κυβερνητική πολιτική, ο αντιπρόεδρος σημείωσε ότι τα μηνύματα είναι «σαγηνευτικά», ωστόσο, όπως είπε, «το μείγμα του κ. Σαμαρά περιλαμβάνει μόνο αυξήσεις δαπανών», όχι όμως και εσόδων, εκτιμώντας ότι για να αποφύγει το πολιτικό κόστος, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης «δεν λέει ποια φορολογικά μέτρα θα πάρει για να αυξήσει τα έσοδα του κράτους» και συμπλήρωσε: «Φοβούμαι ότι πάλι σαλπίζει σε ένα άδειο γήπεδο, αλλά κανείς δεν τον ακουει».

Απαντώντας σε ερώτηση για το θέμα των υποβρυχίων και προσωπικά για τον πρώην υπουργό, Άκη Τσοχατζόπουλο, ο κ. Πάγκαλος σημείωσε ότι «πολιτικά το πράγμα δεν αντέχεται» και δήλωσε λυπημένος, γιατί, όπως ανέφερε, συναισθηματικά ήταν κοντά στον κ. Τσοχατζόπουλο.

Και συμπλήρωσε ότι «ό,τι και να έχει κάνει, ό,τι και να βγει εις βάρος του από τη διαδικασία, πολιτικά το πράγμα δεν αντέχεται».

Ο κ. Πάγκαλος επεσήμανε ότι παρ' όλο που πέρασε κάποιες ανθρώπινες στιγμές, με τον παρ’ ολίγον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ, ποτέ δεν τον υποστήριξε, τονίζοντας ότι στο «Πεντελικό» η προσπάθεια ήταν να απαλλαγεί το ΠΑΣΟΚ από τον κ. Τσοχατζόπουλο, καθώς πολλά στελέχη ήταν επιφυλακτικά απέναντι του. Όπως είπε, όλοι όσοι τους εξύβριζαν τότε, θα πρέπει τώρα να κοιταχτούν στον καθρέφτη και να μεταμεληθούν, τουλάχιστον εσωτερικά: «να πουν μπροστά στον καθρέφτη, πώς την πάτησα έτσι;». Κατέληξε δε σημειώνοντας για την υπόθεση των υποβρυχίων ότι όπου υπάρχουν αποδείξεις πρέπει να επιβληθούν μέτρα.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δέχθηκε ότι υπήρχαν πεδία στο δημόσιο βίο, που «αναμφισβήτητα έκαναν πάρτι, αλλά όχι παντού. Εκεί που τα έβρισκαν τα έκαναν», σημείωσε, προσθέτοντας ότι όπου υπάρχουν αποδείξεις, πρέπει να υπάρξει και τιμωρία.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου