Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

ΤΡΕΙΣ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΜΗΝΕΣ ΧΩΡΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ  ΚΟΚΚΙΝΟΥ
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Σύρος, 4.4.2011

-ΤΡΕΙΣ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΜΗΝΕΣ ΧΩΡΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ
Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

-Ο «ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ» ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
-ΣΤΟ «ΨΥΓΕΙΟ» ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗΣ ΑΠΟ ΠΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΠΟΛΙΤΕΙΑ» 2004-2009

          Με έκπληξη παρατηρούμε το τελευταίο διάστημα τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κο Μαχαιρίδη, να επικαλείται την ηλεκτρονική διακυβέρνηση ως πανάκεια των προβλημάτων της διασύνδεσης των 48 κατοικημένων νησιών της Περιφέρειας μας. Πριν λίγες μέρες μάλιστα χαρακτήρισε την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου «πρωτοπόρο στις καινοτόμες δράσεις για την εξυπηρέτηση των πολιτών»!!!
Προφανώς ο κ. Μαχαιρίδης αναφέρεται σε κάποια άλλη Περιφέρεια αφού μέχρι σήμερα η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίο δεν διαθέτει ούτε δική της αυτόνομη ιστοσελίδα αν και από τον Ιανουάριο 2011 η Οικονομική Επιτροπή είχε αποφασίσει, για λόγους άμεσης (!!!) εκτέλεσης, την απευθείας ανάθεση του έργου σε συγκεκριμένη εταιρεία. Μάλιστα στα πλαίσια της συναίνεσης, τα μέλη του συνδυασμού μας που συμμετέχουν σε αυτήν (Κόκκινος Χ. και Γ.Παπαμανώλης)  στήριξαν την πρόταση της πλειοψηφίας .
Τρεις και πλέον μήνες, οι πολίτες των νησιών που επιχειρούν να ενημερωθούν για την Περιφέρεια, την οργάνωση και τις δράσεις της απλά πληροφορούνται πως η ιστοσελίδα είναι υπό κατασκευή (http://www.pnai.gov.gr/welcome.htm).
Ο κ. Μαχαιρίδης, υπέρμαχος - κατά τις δηλώσεις του - της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης έχει, καθώς φαίνεται, αμελήσει τις επιταγές του Καλλικράτη στα άρθρα 170 παρ. 9 και 71 παρ.3  του Ν. 3852/2010 αλλά και των αρθρ. 2, 3 και 8 του Ν. 3861/2010, όπου θεμελιώνεται η υποχρέωση ύπαρξης επίσημης ιστοσελίδας στην οποία και αναρτώνται σε κάθε περίπτωση όλες οι πράξεις των οργάνων διοίκησης της Περιφέρειας καθώς και  το οργανόγραμμα και η διάθρωση των υπηρεσιών και μονάδων.
Επιπλέον, έχει αγνοήσει επιδεικτικά τον οδικό χάρτη ενεργειών του Υπουργείου Εσωτερικών για την προσαρμογή των υποδομών στον δεύτερο βαθμό τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπου ως προτεινόμενη ημερομηνία για την ανάπτυξη των ιστοσελίδων των Περιφερειών ορίζεται το αργότερο η 30η  Ιανουαρίου 2011 !!!
Η περιφερειακή παράταξη «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ για τα νησιά μας» καλεί τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου να προβεί στην άμεση διευθέτηση και αυτού του εκκρεμούς ζητήματος της διακυβέρνησης του, ενισχύοντας την διαφάνεια και χρηστή διοίκηση της Περιφέρειας μας.
Επίσης τον καλούμε να αξιοποιήσει το έτοιμο πρόγραμμα  τηλεδιάσκεψης που χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα «ΠΟΛΙΤΕΙΑ» την περίοδο 2004-2009 και λειτούργησε πιλοτικά σε αρκετά από τα νησιά μας μέχρι που το κατέστησε ανενεργό ή δεν κατάλαβε τι του γίνεται , ο τελευταίος διορισμένος περιφερειάρχης της ΠΝΑ κος Μπρακουμάτσος (εκπρόσωπος της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ) 2009-2010.
Η ευρεία διαδικτυακή δημοσιότητα, ενισχύει τις δυνατότητες των πολιτών να απολαύσουν και να ασκήσουν τα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματά τους, όπως το δικαίωμα πληροφόρησης, το δικαίωμα ανάπτυξης της προσωπικότητας, της συμμετοχής στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή αλλά και το δικαίωμα συμμετοχής στην Κοινωνία της Πληροφορίας.

ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ για τα νησιά μας
Χαράλαμπος Κόκκινος
Επικεφαλής μείζονος μειοψηφίας Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου