Κυριακή 3 Απριλίου 2011

Οργή της ΝΔ για τις μετεγγραφές φοιτητών

Για «προχειρότητα» και κινήσεις που «εξυπηρετούν τους σκοπούς της» κατηγορεί την κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία, με αφορμή τα σχέδια για αλλαγές στο καθεστώς μετεγγραφών στα ΑΕΙ. Σε ανακοίνωση του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, αναφέρεται ότι: «για μια ακόμη φορά, σε διάστημα λίγων ημερών, αν όχι ωρών, η Κυβέρνηση στο πλαίσιο της πολιτικής της για τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης από τα τρέχοντα προβλήματα της κοινωνίας, χρησιμοποιεί το χώρο της Παιδείας για να εξυπηρετήσει τους σκοπούς της.
 
Στο στόχαστρό της μπήκαν οι πολύτεκνοι, οι τρίτεκνοι και οι συνεχώς αυξανόμενοι αναξιοπαθούντες, όπου με την προσφιλή της τακτική των διαρροών, μέσω του Τύπου, προβάλλει την κατ’ ουσίαν κατάργηση των μετεγγραφών στα Α.Ε.Ι., αν και όλοι αναγνωρίζουμε τα μεγάλα προβλήματα, που δημιουργούνται στα κεντρικά, ιδίως Ιδρύματα, από τον όγκο των μετεγγραφομένων φοιτητών, που γίνεται οξύτερο, μετά και την κατάργηση της βάσης του δέκα.

Και όλα αυτά, όταν λίγους μήνες πριν, η ίδια υπουργός είχε προβεί σε σχετική τροποποίηση της σχετικής νομοθεσίας.

Υπενθυμίζουμε στην κυρία υπουργό ότι η Παιδεία δεν αντιμετωπίζεται με επικοινωνιακούς όρους και με προχειρότητα, αλλά με πραγματικό διάλογο, με σοβαρότητα, σχεδιασμό και ευαισθησία. Την καλούμε, για μια ακόμη φορά, να λάβει θέση και γι’ αυτό το σοβαρό ζήτημα, που δημιουργεί ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα, λίγο καιρό πριν τις εξετάσεις».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου