Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

Νέοι ελεγκτές στον ΟΑΣΑ



Σε εφαρμογή τίθεται από τις 4 Απριλίου η νέα πρωτοβουλία του υπουργείου Υποδομών για τον περιορισμό εκείνων που δεν ακυρώνουν εισιτήριο στα μέσα μαζικής μεταφοράς.



Πρόκειται για ένα ειδικό σώμα, που θα φέρει στολή και σήμα. Θα είναι εφοδιασμένο με laptop το οποίο θα είναι συνδεδεμένο με την Εφορία.

«Στόχος τους είναι η πρόληψη και ο έλεγχος» εξήγησε ο γγ του υπουργείου Υποδομών και Χάρης Τσιόκας, ο οποίος αποκάλυψε ότι το υπουργείο έχει συνάψει συμφωνίες συνεργασίας των ελεγκτών αυτών με την Αστυνομία και τη Δημοτική Αστυνομία.

Με δυο λόγια δεν θα μπορούν να συλλαμβάνουν τους παραβάτες, αλλά εάν χρειασθεί θα ζητούν τη βοήθεια της Αστυνομίας.

Προς το παρόν θα βεβαιώνουν τις παραβάσεις και θα επιβάλλουν πρόστιμο (περίπου 20πλάσιο της τιμής του εισιτηρίου) για το οποίο θα ενημερώνεται απευθείας η Εφορία μέσω ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Προχωρά το ηλεκτρονικό εισιτήριο

Αποφασισμένη να προχωρήσει με ταχείς ρυθμούς η υλοποίηση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, προκειμένου να παταχθεί η εισιτηριοδιαφυγή στις αστικές συγκοινωνίες, φέρεται η ηγεσία του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Ήδη τα Διοικητικά Συμβούλια όλων των εταιρειών που απαρτίζουν τον κορμό των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας, συνεδρίασαν και αποφάσισαν νομίμως να εξουσιοδοτήσουν τον ΟΑΣΑ να διεξάγει διεθνή διαγωνισμό για το σύστημα συλλογής κομίστρου, με εγγύηση ότι δεν θα θιγεί καμιά θέση εργαζομένου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου