Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Σόιμπλε: Η Γερμανία θα φύγει από την ευρωζώνη εάν…

German Finance Minister Schaeuble speaks during budget debate in Bundestag in Berlin
Υπέρμαχος των αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για το πρόγραμμα ΟΜΤ εμφανίσθηκε ο Υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Wolfgang Schäuble, καταθέτοντας ενώπιον του Ομοσπονδιακού Συνταγματικού Δικαστηρίου της Γερμανίας σχετικά τη νομιμότητα των ενεργειών της ΕΚΤ και του ESM. Παράλληλα, προειδοποίησε για τις συνέπειες μιας πιθανής αρνητικής απόφασης του Δικαστηρίου.

Συγκεκριμένα, μιλώντας ενώπιον του Δικαστηρίου της Καρλσρούης, ο Schäuble ισχυρίσθηκε ότι η απόφαση της ΕΚΤ να αγοράζει, με αντάλλαγμα μεταρρυθμίσεις, κρατικά ομόλογα υπερχρεωμένων χωρών εντάσσεται στα πλαίσια της νόμιμης εντολής της:
«Η γερμανική κυβέρνηση δεν βλέπει σημάδια ότι τα μέτρα που λήφθηκαν από την ΕΚΤ έως τώρα παραβιάζουν την εντολή αυτή», κατέθεσε ο ισχυρός άνδρας της γερμανικής οικονομίας.
Επιπλέον, προειδοποίησε τους δικαστές ότι η απόρριψη του προγράμματος ΟΜΤ θα συνεπαγόταν πιθανή αποχώρηση της Γερμανίας από την ευρωζώνη, με απρόβλεπτες συνέπειες για τη χώρα. Προσέθεσε ακόμα, ότι, κατά την άποψή του, η δράση της ΕΚΤ υπερβαίνει την δικαιοδοσία των γερμανικών δικαστηρίων και κάλεσε τα μέλη του Ανώτατου Δικαστηρίου να σεβαστούν την ανεξαρτησία της.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου