Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Τι κάνει σήμερα η Μελίνα Κανά;

Σπούδασε Φιλολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, από όπου και πήρε το πτυχίο της. Όμως, δεν έγινε φιλόλογος αλλά τραγουδίστρια. Έτσι, με το τραγούδι άρχισε να ασχολείται από τα φοιτητικά της χρόνια. Το 1987 εμφανίστηκε στο Πλατώ της Θεσσαλονίκης, έχοντας μια συνεργασία που διήρκησε τέσσερα χρόνια. Εκείνη την περίοδο γνώρισε τον μεγάλο συνθέτη Σταύρο Κουγιουμτζή και συνεργάστηκε μαζί του.
 

Υπήρξε μάλιστα μαθήτρια του Νίκου Μαμαγκάκη και το καλοκαίρι του 1989 συμμετείχε στις θερινές συναυλίες του Νίκου Παπάζογλου. Τότε, γνώρισε και τον Σωκράτη Μάλαμα με αποτέλεσμα η γνωριμία τους αργότερα να εξελιχθεί σε μια επιτυχημένη επαγγελματική συνεργασία αφού η Μελίνα Κανά έγινε ευρύτερα γνωστή με το τραγούδι «Να βάλω τα μεταξωτά». 

Η Μελίνα Κανά έχει συνεργαστεί με τους πιο γνωστούς καλλιτέχνες στο χώρο της ενώ έχει συμμετάσχει σε αρκετές περιοδείες στο εξωτερικό και κυρίως στη Γερμανία, την Αμερική και την Ιταλία. 

Η Μελίνα Κανά αποφεύγει τα μεγάλα λόγια, τους βαρείς χαρακτηρισμούς και στοχεύει στην ουσία. Πιστεύει άλλωστε ότι οι νέοι καλλιτέχνες δεν πρέπει να φοβούνται να πουν «δεν ξέρω». 

Αυτή την περίοδο η ερμηνεύτρια θα βρίσκεται για περιορισμένες εμφανίσεις (μερικών Σαββάτων) στη μουσική σκηνή «Γραμμές» και θα ερμηνεύσει πασίγνωστα τραγούδια. 

Η Μελίνα Κανά πάντως το τελευταίο διάστημα εμφανιζόταν και σε διάφορα μαγαζιά της επαρχίας προκειμένου να ερμηνεύσει τα υπέροχα τραγούδια της. Όμως, αυτά που σημάδεψαν την μέχρι τώρα καριέρα της, είναι: «τα τραγούδια της μέρας και της νύχτας» και ο «γερακάρης». Πιστεύει πάντως ότι υπάρχουν τραγούδια που αδικήθηκαν. Η ερμηνεύτρια, όπως και οι περισσότεροι συνάδελφοί της, αναγνωρίζει ότι η κρίση έχει επηρεάσει το χώρο του τραγουδιού και γι’ αυτό ξέρει ότι οι περισσότεροι συνάδελφοί της έχουν μειώσει τις απολαβές τους. 

Συμβουλεύει πάντως τους νέους καλλιτέχνες, να ακολουθούν το ένστικτο τους και να μη φοβούνται τίποτα. Γιατί ο φόβος είναι κακός σύμβουλος. Δε θέλει να κάνει σχέδια για το μέλλον της και στον ελεύθερό της χρόνο ακούει συγκεκριμένα είδη μουσικής ανάλογα με τη διάθεσή της. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου