Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

«Οχι» στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας λένε βουλευτές

Eντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η συζήτηση περί άρσης των πλειστηριασμών α' κατοικίας από το 2014.
 

Μετά τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ Πάρι Κουκουλόπουλο, που απέρριψε από το βήμα της Βουλή την Τετάρτη το ενδεχόμενο ψήφισης της άρσης των πλειστηριασμών, το «δεν ψηφίζουμε» τέτοια μέτρα είπε και η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη, μιλώντας στο Mega το πρωί της Πέμπτης.

Παράλληλα, μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ Π.Ρήγας δήλωσε: «Δεν έχω καμία πρόθεση να περάσει μέτρο που θα βάζει σε κίνδυνο την α' κατοικία του Έλληνα πολίτη, όταν βεβαίως αυτό προσδιορίζεται με σαφήνεια. Το υπάρχον καθεστώς που αφορά τις 200.000 ευρώ πλαφόν πρέπει να διατηρηθεί και να ισχύσει».

Το ενδεχόμενο άρσης των πλειστηριασμών α' κατοικίας έχει προκαλέσει και την αντίδραση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος τόνισε, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό Αντ.Σαμαρά: «Να μην τολμήσει να βγάλει στο σφυρί την πρώτη κατοικία του Έλληνα εργαζόμενου».

Στη σταδιακή απελευθέρωση των πλειστηριασμών α' κατοικίας φαίνεται ότι προχωρά το αρμόδιο υπουργείο υπό την ασφυκτική πίεση της τρόικας για αναστολή του μέτρου.

Όπως είπε την Τετάρτη ο υφυπουργός Ανάπτυξης Θ.Σκορδάς, επιχειρείται μερική αναστολή των πλειστηριασμών από το 2014 με κοινωνικά κριτήρια.

Μιλώντας στο Mega, εξήγησε ότι κυρίαρχο ρόλο θα έχουν αν ο δανειολήπτης είναι άνεργος ή πολύτεκνος, πόσα χρόνια το ακίνητο προστατεύεται από την υπάρχουσα νομοθεσία και η αντικειμενική του αξία.

Υπενθυμίζεται ότι το μέτρο «παγώματος» των πλειστηριασμών ισχύει από το 2008 και ανανεώνεται κάθε χρόνο.




http://www.tovima.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου