Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Τι κάνει σήμερα ο Δημήτρης Πουλικάκος;

Ο Δημήτρης Πουλικάκος θεωρείται ένας από τους κυριότερους εκπροσώπους του ελληνικού ροκ. Ο δίσκος του «Μεταφοραί εκδρομαί ο Μήτσος» αποτελεί τον πρόδρομο της ελληνική rock ΄n roll δισκογραφίας. Η συναυλία του μάλιστα στα τέλη της δεκαετίας του ΄70 αποτέλεσε σταθμό στην ελληνική ροκ μουσική ιστορία. Όμως, πώς μεγάλωσε ο γνωστός ηθοποιός και μουσικός;


Γεννήθηκε στην Αθήνα επί της οδού Πατησίων, όπως αναφέρει στο βιογραφικό του. Ο πατέρας του ήταν φημισμένος καρδιολόγος της εποχής και η μητέρα του μικροβιολόγος-βιοχημικός. 

Η αδελφή του πατέρα του ήταν σύζυγος του πολιτικού Παναγιώτη Κανελλόπουλου. Συμμετείχε στην έκδοση του περιοδικού «Πάλι» μαζί με τους Νάνο Βαλαωρίτη, Παναγιώτη Κουτρουμπούση, Γιώργο Μακρή με δικά του κείμενα καθώς και μεταφράσεις. Για πολλά χρόνια έκανε ραδιοφωνικές εκπομπές, αυτοαποκαλούμενος «Θείος Νώντας» (έτσι τον αποκαλούσε και ο Παύλος Σιδηρόπουλος, τον οποίο ο ίδιος αποκαλούσε ανιψιό), σε διάφορους σταθμούς (ποτέ δεν χρησιμοποίησε το πραγματικό του όνομα σαν ραδιοφωνικός παραγωγός). Υπήρξε μέλος του συγκροτήματος MGC, το οποίο οφείλει το όνομά του στον ηθοποιό Ντίνο Ηλιόπουλο, και αρχηγός του ροκ συγκροτήματος Εξαδάκτυλος και των "Αχ-Βαχ" (στους οποίους έπαιζαν εκτός των άλλων, μπάσο-φωνητικά ο Σταμάτης Σπανουδάκης και πλήκτρα ο Άλεξ Σπυρόπουλος, γνωστός από το βρετανικό συγκρότημα των δεκαετιών 60-70 «Nirvana». Συνεργάσθηκε ως συνθέτης, εκτελεστής, παραγωγός και μουσικός με πολλούς άλλους 'Έλληνες rockers και συγκροτήματα. Έγινε γνωστός με τις εμφανίσεις του σε ταινίες και τηλεοπτικές σειρές στις δεκαετίες του '70, ’80 και του ’90. 

Ο Δημήτρης Πουλικάκος, όπως λέει στο newsbeast.gr, συνεχίζει να ροκάρει όποτε φυσικά τον ζητήσουν. «Όπου μας καλούν, εμείς πηγαίνουμε» λέει χαρακτηριστικά. Αυτή την εβδομάδα μάλιστα έχει προγραμματίσει μία εμφάνιση στην Κεφαλονιά, μία στην Σαλαμίνα και μία στα Εξάρχεια. 

Παρακολουθεί την επικαιρότητα από απόσταση όμως η γνώμη του είναι αυτή που μετράει. Καταδικάζει όλες αυτές τις πρακτικές που εφαρμόζονται σε βάρος της χώρας του και τονίζει ότι θα έπρεπε να γίνουν άλλα πράγματα και να μην υποβαθμίζεται η ζωή των Ελλήνων πολιτών. 

Σημειώνει πάντως ότι οι νέοι θα έπρεπε να ασχοληθούν με τη μουσική σε περίπτωση που έχουν ταλέντο αλλά παράλληλα να «ψάχνουν» τα ενδιαφέροντά τους. Λέει ότι δεν μπορεί να δεχτεί τους σοβαροφανείς γιατί με τη σοβαροφάνεια δεν γίνεται δουλειά. Κι εύχεται κάποια στιγμή η χώρα μας να γλιτώσει από την κατάσταση στην οποία μας έχουν φέρει.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου