Σάββατο 3 Αυγούστου 2013

Και όμως, ο Μπερλουσκόνι “νίκησε”! Καταδικάστηκε, αλλά ανακλήθηκε ο ισόβιος αποκλεισμός από τα δημόσια αξιώματα. “Θα συνεχίσω τη μάχη”, δήλωσε

Silvio-Berlusconi
Οι Ιταλοί δημοσιογράφοι, στους προσωπικούς λογαριασμούς που διατηρούν στο Twitter, δείχνουν να μην μπορούν να το πιστέψουν. “Μα, πόσες ζωές έχει επιτέλους αυτός ο άνθρωπος”, ήταν η πιο χαρακτηριστική ανάρτηση, μετά την ανακοίνωση της ιταλικής Δικαιοσύνης για την υπόθεση Mediaset.

Ο “Καβαλιέρε” δεν έπεισε με τα επιχειρήματα των συνηγόρων του, και έτσι το δικαστήριο επικύρωσε την ποινή φυλάκισης του ενός έτους για απάτη. Ανακάλεσε ωστόσο, και εδώ έγκειται η… αφωνία που προκλήθηκε στα ιταλικά ΜΜΕ, την ποινή ισόβιου αποκλεισμού από τα δημόσια αξιώματα, κάτι που σημαίνει ότι εφόσον από τη νέα ακροαματική διαδικασία στην οποία θα συζητηθεί το θέμα, προκύψει “καθαρισμός” του πρώην πρωθυπουργού της Ιταλίας, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι θα μπορεί να είναι και πάλι υποψήφιος στις εκλογές, από τον Σεπτέμβριο του 2014 και μετά.
Με τη συχνότητα μάλιστα που διεξάγονται οι εκλογικές αναμετρήσεις στην Ιταλία, το πιθανότερο είναι ότι, ακόμη κι αν διεξαχθούν μέχρι τότε εκλογές, θα διεξαχθούν… νέες, την περίοδο κατά την οποία ο “Καβαλιέρε” θα είναι και πάλι ελεύθερος να κριθεί από τον φυσικό δικαστή του: Τον ιταλικό λαό.
“Θα συνεχίσω τη μάχη. Το Forza Italia θα είναι ενεργό στις πολιτικές εξελίξεις. Δώστε μου την πλειοψηφία στις επόμενες εκλογές για να αναμορφώσω την Ιταλία”, δήλωσε αργότερα με μαγνητοσκοπημένο μήνυμά του ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου