Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

«Κεραυνοί»Γλέζου κατά της «αυτοδιάλυσης»

Ούτε ένα βήμα πίσω δενκάνει ο Μανόλης Γλέζος από την αντίθεσή του στην αυτοδιάλυση των συνιστωσών, ακόμη κι αν αυτή αποτελέσει (που θα αποτελέσει...) συνεδριακή απόφαση.
Μιλώντας στην εφημερίδα «Αυγή της Κυριακής», το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς και επικεφαλής της συνιστώσας «Ενεργοί Πολίτες» στέλνει μήνυμα στον Αλέξη Τσίπρα ότι ο ίδιος δε θα σεβαστεί την απόφαση, καθώς δεν δέχεται «να αποφασίσουν άλλοι γι’ αυτόν».
«Εφόσον έχουμε δηλώσει από την αρχή και δεν το κρύψαμε, και -θες από πείσμα;- επιμένουμε στην ίδια άποψη, υπάρχει περίπτωση άλλος να μας διαλύσει, αφού εμείς δεν θέλουμε να διαλυθούμε; Πώς θα γίνει αυτό; Τι σχέση έχουν όλα αυτά με τη Δημοκρατία;», διερωτάται, απαντώντας στην ερώτηση τί θα κάνει αν η αυτοδιάλυση εγκριθεί με ευρύτατη πλειοψηφία από το Συνέδριο.

Μάλιστα, ο Μανόλης Γλέζος επισημαίνει ότι δε θα τον ικανοποιήσει ούτε καν η συμβιβαστική πρόταση που αναμένεται να διατυπώσει ο Αλέξης Τσίπρας για «μεταβατική περίοδο ως το τέλος του χρόνου». Ερωτηθείς για το θέμα, απάντησε: «Ούτε (σ.σ. η μεταβατική περίοδος τον ικανοποιεί). Ούτε και η αντίληψη «θα το δούμε στο συνέδριο». Από την αρχή εμείς τονίζουμε ότι οι απόψεις μας είναι αυτές και είναι αυτές που μας έφεραν στο συγκεκριμένο αποτέλεσμα», σημείωσε, αποφαινόμενος με έμφαση ότι το μήνυμα του Συνεδρίου πρέπει να είναι πως «το σχήμα που μας έφερε έως εδώ δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να εξαφανιστεί».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου