Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

Δέκα παράφρονες δολοφόνοι της εποχής μας

Δεν είναι συγκλονιστικό πόσοι μανιακοί δολοφόνοι κυκλοφορούν ανενόχλητοι καθημερινά γύρω μας, ενώ την ύπαρξη και τα εγκλήματά τους τα μαθαίνουμε μόνο όταν συλλαμβάνονται;


Προφανώς αυτός είναι ο τρόπος των αρχών να μην προκαλέσουν πανικό στους πολίτες, βοηθώντας τους έτσι να μην ζουν υπό το κράτος του φόβου.

Παρόλα αυτά, υπολογίζεται ότι κυκλοφορούν καθημερινά 35 ως και 300 εγκληματίες εκεί έξω στον κόσμο που ακόμα δεν έχουν συλληφθεί και των οποίων τα εγκλήματα ερευνώνται.

Ευτυχώς, οι παρακάτω δέκα έχουν συλληφθεί ήδη, πρόσφατα μεν, αλλά είναι υπό κράτηση, οπότε δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας. 

10. Lonnie Franklin Jr. 2010 (ΗΠΑ)
Η αστυνομία έψαχνε για πολλά χρόνια να βρει τον λεγόμενο Grim Sleeper, όπως ήταν το παρατσούκλι του Lonnie Franklin Jr., μιας και ο περιβόητος εγκληματίας φαίνεται να είχε κάνει μια παύση στην εγκληματική του δράση από το 1988 έως το 2002. Τελικά, η σύλληψη του έγινε τυχαία, όταν συνελήφθη ο γιος του και η αστυνομία πήρε δείγμα DNA από το νεαρό. Στην ταυτοποίηση των στοιχείων βρέθηκε ότι ήταν γιος του Lonnie Franklin Jr., με τον οποίο ήταν συνδεδεμένοι διάφοροι ανεξιχνίαστοι φόνοι κι έτσι τελικά συνελήφθη από τις αρχές. Εναντίον του ασκήθηκε δίωξη για δέκα δολοφονίες στο Νότιο Λος Άντζελες σε διάστημα 20 ετών, ενώ ερευνάται η συμμετοχή του σε άλλες οκτώ δολοφονίες γυναικών. Τα θύματα για τα οποία έχει συλληφθεί βρέθηκαν είτε στραγγαλισμένα είτε πυροβολημένα έπειτα από σεξουαλική επαφή. 

9. Mark Dizon 2010 (Φιλιππίνες)Ο Mark Dizon κατηγορείται ότι σκότωσε εννέα ανθρώπους (τους οποίους και γνώριζε προσωπικά) κατά τη διάρκεια τριών διαφορετικών ληστειών. Μετά τους φόνους, έκλεβε τον ηλεκτρονικό εξοπλισμό που είχαν στην κατοχή τους τα θύματα και τον πουλούσε. Οι ερευνητές που ασχολήθηκαν με την υπόθεση θεωρούν ότι έχει εμμονή με τα gadget, μιας και άφηνε διάφορα άλλα πολύτιμα υπάρχοντα των θυμάτων που λήστευε, αλλά δεν ξέχναγε ποτέ τα gadget τους. Ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας υποθέτει ότι ίσως ο δράστης ήθελε να αποκτήσει πρόσβαση στους τραπεζικούς λογαριασμούς των θυμάτων ή σε άλλες οικονομικές πληροφορίες τους, για να έχει μπορεί να επωφελείται της σύνταξής τους. Ωστόσο, έσπασε ο διάβολος το πόδι του και ο Dizon συνελήφθη όταν κάποιος μάρτυρας τον αναγνώρισε επιτυχώς από τη φωτογραφία που είχε στο προφίλ του στο Facebook. 

8. Anthony Sowell 2009 (HΠΑ)Ο Anthony Sowell, που έγινε γνωστός στις αρχές με το παρατσούκλι Cleveland Strangler, συνελήφθη όταν φίμωσε και βίασε μια γυναίκα ενώ ήταν λιπόθυμη. Όταν εκείνη συνήλθε, δραπέτευσε από το σπίτι του, αλλά γύρισε με την αστυνομία και ένα ένταλμα σύλληψης. Ο Sowell δεν ήταν στο σπίτι, αλλά ήταν εκεί τα απομεινάρια 11 πτωμάτων. Συγκεκριμένα, βρέθηκαν δυο πτώματα στο σαλόνι, τέσσερα διάσπαρτα σε όλο το σπίτι, τέσσερα θαμμένα στην αυλή κι ένα κρανίο ήταν το μόνο που είχε απομείνει από το τελευταίο του θύμα. Οι αρχές πιστεύουν ότι ο Sowell δεν είναι υπεύθυνος μόνο για 11 δολοφονίες, καθώς έμενε σε αυτό το σπίτι για πάνω από πέντε χρόνια και πολλές ακόμα εξαφανίσεις γυναικών υπήρξαν σε αυτό το χρονικό διάστημα. 

7. Samuel Little 2012 (ΗΠΑ)
Ο Samuel Little είναι εγκληματίας καριέρας. Το ποινικό του μητρώο εκτίνεται σε 100 σελίδες και δίνει μια πλήρη αναφορά για τη δράση του στα τελευταία 56 χρόνια. Πέρσι, το DNA του ταυτοποιήθηκε επιτυχώς με τρεις ανεξιχνίαστες υποθέσεις, ενώ υπάρχουν υποψίες για τη συμμετοχή του σε πολλές ακόμα εγκληματικές ενέργειες που δεν έχουν εξακριβωθεί, μιας και οι ημερομηνίες των εγκλημάτων ταιριάζουν με τις ημερομηνίες παρουσίας του στην κάθε πόλη. Γι’ αυτό το λόγο, η προσπάθειας ταυτοποίησης του DNA του βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη. Η αστυνομία θεωρεί ότι ο Little, που ήταν πρώην πυγμάχος, γρονθοκοπούσε τις γυναίκες-θύματα, τις στραγγάλιζε, αυτοϊκανοποιούνταν πάνω από τα πτώματά τους και τις εγκατέλειπε. 

6. Mohan Kumar 2009 (Ινδία)
Ο Mohan Kumar είναι πρώην δάσκαλος που ομολόγησε τη δολοφονία είκοσι νεαρών γυναικών μέσα σε διάστημα πέντε χρόνων. Γινόταν φίλος με τα θύματα, έβγαινε μαζί τους ραντεβού για λίγες εβδομάδες κι έπειτα τις έπειθε να το σκάσουν μαζί του σε γειτονικές πόλεις. Αφού περνούσε μια νύχτα μαζί τους, ζητούσε από τα ανυποψίαστα θύματα να πιουν δυο κάψουλες υδροκυανίου, ισχυριζόμενος ότι πρόκειται για χάπια της επόμενης μέρας. Μάλιστα, είχε τόσο θράσος που τους εξηγούσε ότι θα ένιωθαν σαν άρρωστες μόλις έπαιρναν τα χάπια και γι’ αυτό θα ήταν καλύτερα να πάνε σε τουαλέτες που ήταν κοντά σε στάσεις λεωφορείου για να είναι έτοιμες να φύγουν. Όλα τα θύματά του πέθαναν μέσα σε λίγα λεπτά από τη λήψη των χαπιών, αφήνοντας τον ανενόχλητο να κλέψει όλα τα κοσμήματα κι ό,τι άλλο πολύτιμο είχαν μαζί τους. 

5. Γυναίκα-κανίβαλος 2011 (Ινδονησία)Το 2011, μια γυναίκα 29 ετών από την Ινδονησία συνελήφθη, καθώς κατηγορήθηκε ότι δολοφόνησε και έφαγε περισσότερες από 30 νεαρές γυναίκες. Κατά τη σύλληψή της βρέθηκε τεράστια ποσότητα ανθρωπίνων μελών στο ψυγείο της, συμπεριλαμβανομένων και αυτών του συζύγου της. Η αγνώστου ταυτότητας κανίβαλος είχε διοργανώσει και διάφορα πάρτι στα οποία σέρβιρε ανθρώπινο κρέας στους ανυποψίαστους καλεσμένους της. Η γυναίκα ομολόγησε ότι μια εσωτερική και ακατανίκητη επιθυμία την προκάλεσε να φάει τα θύματα της και ότι θα το έκανε ξανά χωρίς δισταγμό. Στην Ινδονησία και ειδικά στη Νέα Γουινέα, ο κανιβαλισμός είναι πολύ κοινός από τον 20ο αιώνα.
 
4. Israel Keyes 2012 (ΗΠΑ)Ο Israel Keyes λάτρευε την απίστευτη έκσταση που συνοδεύει ένα έγκλημα. Μελετούσε άλλους μανιακούς δολοφόνους, αλλά επινόησε τις δικές του τεχνικές και μεθόδους, ούτως ώστε κανείς να μην μπορεί να πει ότι αντέγραψε κάποιον άλλον. Έκρυψε διάφορα σύνεργα των φόνων (φτυάρια, πλαστικές σακούλες, λεφτά) σε διάσπαρτα σημεία στην Αμερική για να απλοποιήσει τη διαδικασία της αποκομιδής των πτωμάτων. Συνελήφθη για το φόνο της Samantha Koenig και ομολόγησε άλλους επτά φόνους. Κατά τη διάρκεια των ανακρίσεων με την αστυνομία φάνηκε ξεκάθαρα ότι είχε συγκεκριμένο μοτίβο απαγωγών, βιασμών και φόνων. Στις 2 Δεκεμβρίου 2012, αυτοκτόνησε μέσα στη φυλακή, ενώ η αστυνομία θεωρεί ότι υπάρχουν κι άλλα θύματά του, γι’ αυτό και πρόσφατα ζήτησε βοήθεια από το κοινό σχετικά με τα ταξίδια του και άλλες δραστηριότητές του. 

3. Dr. Virginia Helena Soares de Souza 2013 (Βραζιλία)
«Θέλω να καθαρίσω τη μονάδα εντατικής θεραπείας. Με κατατρώει». Αυτά ήταν τα λόγια μιας γιατρού που φέρεται να είναι υπεύθυνη για το θάνατο πάνω από 300 ασθενών της. Η Soares de Souza έχει κατηγορηθεί επισήμως για επτά φόνους, αλλά οι έρευνες συνεχίζονται, γιατί υπάρχουν στοιχεία. Οι εισαγγελείς αυτής της υπόθεσης πιστεύουν ότι η γιατρός έκανε ενέσεις με μυοχαλαρωτικά φάρμακα στους ασθενείς της εντατικής, προτού διακόψει την παροχή οξυγόνου τους, με κίνητρο να ελευθερώσει κρεβάτια στην εντατική. Αν πράγματι η γιατρός κατηγορηθεί για το θάνατο 300 ασθενών, τότε θα πάρει τη θλιβερή πρωτιά από τον Dr. Harold Shipman που είχε σταματήσει κάποτε στους 250 ανθρώπους. 

2. Zhang Yongming 2012 (Κίνα)Από το 2008 έως το 2012, πολλά παιδιά είχαν εξαφανιστεί στην περιοχή Yunnan στη νοτιοδυτική Κίνα. Οι έρευνες της αστυνομίας οδήγησαν στο σπίτι του Yongming, όπου και ανακαλύφθηκαν κομμάτια ανθρώπινης σάρκας, βολβοί ματιών και διάφορα άλλα ανθρώπινα απομεινάρια. Ο Κινέζος κανίβαλος όχι μόνο κατανάλωνε ανθρώπινη σάρκα, τάιζε τους σκύλους του και πουλούσε τα απομεινάρια του ανθρώπινου κρέατος ως κρέας στρουθοκαμήλου στην αγορά του χωριού Kunming. Περισσότεροι από 20 άνθρωποι που διέμεναν κοντά στην περίμετρο του σπιτιού του Zhang εξαφανίστηκαν, αλλά η αστυνομία μπόρεσε να τον συνδέσει μόνο με 11 θύματα. Ο Zhang εκτελέστηκε τον Ιανουάριο του 2013. 

1. Mikhail P 2012 (Ρωσία)
Ο Ρώσος μανιακός δολοφόνος και πρώην αστυνομικός από το Βλαδιβοστόκ, Mikhail P, θεωρείται ένας από τους χειρότερους σειριακούς δολοφόνους στην ιστορία της Ρωσίας. Έχει δολοφονήσει τουλάχιστον 24 γυναίκες, ενώ υπάρχουν υποψίες για ακόμα 26 πιθανά θύματα σε γειτονική περιοχή. Έπαιρνε γυναίκες αργά τη νύχτα στο αυτοκίνητό του με τη δικαιολογία ότι θα τους πήγαινε σπίτι, αλλά τελικά τις πήγαινε στο δάσος, όπου τις βασάνιζε με κατσαβίδια και μαχαίρια, ενώ πολλές φορές τις αποκεφάλιζε ή βίαζε τα πτώματά τους. Μολονότι αρχικά δεν έβρισκαν στοιχεία, ο Mikhail P τελικά συνελήφθη όταν οι αρχές αποφάσισαν να κάνουν ταυτοποίηση του DNA στους τόπους εγκλημάτων με αυτό παλαιών αστυνομικών. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου