Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Νέα ΜΕΡΑ: «Ο Κ. Στουρνάρας αφήνει στον αέρα εκατοντάδες επιχειρήσεις και χιλιάδες εργαζομένους στην Ανατ. Μακεδονία και Θράκη»

Με αφορμή την απάντηση του Υπουργού Οικονομικών στην ερώτηση των βουλευτών του Κόμματος «Νέα ΜΕΡΑ» κκ Γ. Κουράκο και Ν. Σταυρογιάννη σχετικά με τις ενέργειες του Υπουργείου για την ακύρωση της απόφασης της ΕΕ, βάσει της οποίας κρίθηκαν ως παράνομες οι ενισχύσεις που παρείχε το Ελληνικό Δημόσιο σε επιχειρήσεις της Βορείου Ελλάδος, από το Γραφείο Τύπου του Κόμματος Νέα ΜΕΡΑ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:


«Ο κ. Στουρνάρας ομολόγησε ότι δεν έχει καμία απολύτως πρόθεση να υπερασπιστεί τις εκατοντάδες επιχειρήσεις της Βορείου Ελλάδος που ενισχύθηκαν σύμφωνα με την εκάστοτε ελληνική νομοθεσία, προτιμώντας να τις εγκαταλείψει  στην μοίρα που προδιέγραψε για αυτές η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, κρίνοντας ως παράνομες τις επιδοτήσεις που χορηγήθηκαν την περίοδο 1993-2005.

Η κυβέρνηση φέρει ακέραια την πολιτική ευθύνη για την παραίτηση από το δικαίωμα, αλλά και –κυρίως- την υποχρέωσή της να υπερασπιστεί τις ελληνικές επιχειρήσεις και φέρνει με τις παραλήψεις της ακόμα πιο κοντά τον εφιάλτη των «λουκέτων» και της ανεργίας σε χιλιάδες εργαζόμενους της ελληνικής περιφέρειας.»

Επισυνάπτεται η απάντηση του Υπουργού Οικονομικών.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου