Κυριακή 7 Ιουλίου 2013

«Ιδρύεται» ο ΣΥΡΙΖΑ και ζητά δημοκρατική ανατροπή της κυβέρνησης

Με την εισηγητική ομιλία του Αλέξη Τσίπρα και τους χαιρετισμούς των πολιτικών κομμάτων, θα αρχίσουν οι εργασίες του ιδρυτικού συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ το βράδυ της προσεχούς Τετάρτης, 10 Ιουλίου.


Οι εργασίες θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 14 Ιουλίου.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα εργασιών του συνεδρίου, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, την Πέμπτη και την Παρασκευή 11 και 12 Ιουλίου θα γίνουν ομιλίες συνέδρων. 

Την Παρασκευή το βράδυ θα παρουσιαστεί το τελικό σχέδιο πολιτικής απόφασης, ενώ το Σάββατο 13 Ιουλίου, ουσιαστικά τερματίζονται οι τοποθετήσεις και θα γίνουν οι ψηφοφορίες για την πολιτική απόφαση, το Καταστατικό και τον κανονισμό εκλογής προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής.

Οι εργασίες θα κλείσουν με την εκλογή Κεντρικής Επιτροπής την Κυριακή 14 Ιουλίου.

Δημοκρατική ανατροπή της κυβέρνησης ζητά η Κουμουνδούρου

Εν τω μεταξύ, ως «πράξη της θεατρικής παράστασης» που τελειώνει, περιγράφει τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ: «Οι δήθεν μεγάλες διαφωνίες και διαπραγματεύσεις καταλήγουν για άλλη μια φορά σε νέες συμφωνίες και μέτρα για απολύσεις, κλείσιμο σχολείων και νοσοκομείων, σε νέους φόρους και μειώσεις μισθών».

«Όσο θα παίζεται αυτό το έργο» προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, «ο λαός μας θα ισοπεδώνεται. Πρέπει να τελειώνει μαζί με τους πρωταγωνιστές του».

«Η θλιβερή μνημονιακή κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, συνεχίζει να δημιουργεί "μαύρες τρύπες" όχι μόνο στην ΕΡΤ, αλλά και στους ορίζοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. "Μαύρη τρύπα" στους προϋπολογισμούς, "μαύρη τρύπα" στις δημοτικές κοινωνικές υπηρεσίες και παροχές και όπως πληροφορούμαστε μια οριστική νέα "μαύρη τρύπα" στη Δημοτική Αστυνομία. Έτσι χωρίς πρόγραμμα, χωρίς συζήτηση με κανέναν, πανικόβλητη στα νούμερα που ζητούν οι ανεκδιήγητοι δανειστές των αποτυχημένων μνημονίων, κατά δική τους ομολογία» αναφέρει η ανακοίνωση.

«Αλήθεια, ας μας πει η κυβέρνηση της ψευδεπίγραφης ευρωπαϊκής προοπτικής, σε ποια ευρωπαϊκή χώρα οι αρμοδιότητες της Δημοτικής Αστυνομίας έχουν μεταφερθεί ή ασκούνται από τον σκληρό πυρήνα του κράτους;» διερωτάται η Κουμουνδούρου.

«Η κυβέρνηση του "δώστα όλα" στην τρόικα και "πάρτα όλα" από την κοινωνία και τους θεσμούς της, θυμάται την αποκέντρωση, στα ευχολόγια-εισηγητικά νομοθετημάτων που υλοποιούν το αντίθετο, όπως ο "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ". Πρέπει άμεσα να ανατραπεί δημοκρατικά, μέσα από ενωτικούς, μαζικούς, ειρηνικούς αγώνες της κοινωνίας και των εργαζομένων, σε ένα μέτωπο που η Αυτοδιοίκηση οφείλει να παίξει καθοριστικό ρόλο» καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.

http://www.protothema.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου