Κυριακή 7 Ιουλίου 2013

Έκλεισε η συμφωνία με την τρόικα για το Δημόσιο

Αποχώρησε από τη σύσκεψη με την τρόικα, που γίνεται στο υπουργείο Οικονομικών, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης. Πηγή του υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης δήλωσε χαρακτηριστικά «εμείς συμφωνήσαμε. Δεν θα υπάρξει νέα συνάντηση. Επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν από το υπουργείο Οικονομικών».

Στη συνάντηση παραμένει ο υπουργός οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας. Παράλληλα αναμένεται να «κλειδώσουν» και οι αποφάσεις για τις συντάξεις των ενστόλων, την μείωση του ΦΠΑ αλλά και την υπαγωγή στον ΟΑΕΕ χιλιάδων ασφαλισμένων στον ΟΓΑ και άλλα ειδικά Ταμεία. 
Στη σύσκεψη ήταν παρούσα και η ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, με δεδομένο ότι το Δημόσιο συνεχίζει να αποτελεί ένα από τα «αγκάθια» των διαπραγματεύσεων. Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, και οι 12.500 υπάλληλοι του δημόσιου τομέα (καθηγητές, μέλη δημοτικής αστυνομίας, υπάλληλοι ΟΤΑ, κ.λπ.) θα τεθούν αναγκαστικά σε καθεστώς κινητικότητας- διαθεσιμότητας, καθώς η τρόικα απέρριψε τις «μετατάξεις».
Συγκεκριμένα, οι εκπρόσωποι των δανειστών αρνήθηκαν να συνυπολογιστούν στον συνολικό αριθμό της διαθεσιμότητας-κινητικότητας οι μετατάξεις 5.000 καθηγητών από την δευτεροβάθμια στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και οι περίπου 3.500 δημοτικοί αστυνόμοι στα σώματα ασφαλείας. Έτσι πλέον ο αριθμός των εργαζομένων που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα θα συμπληρωθεί από την «δεξαμενή» της τοπικής αυτοδιοίκησης. Αυτοί θα επιλεγούν με οριζόντιο τρόπο ως υπεράριθμοι. Αν δεν βρεθούν όμως τελικά θέσεις για αυτούς, θα απολυθούν.


Διαβάστε: http://newpost.gr/post/250509/metra-antistrofa-o-xronos-gia-th-diathesimothta-sto-dhmosio#ixzz2YHqkPkAq

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου