Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Απειλούν με εκτέλεση τον Νίκο Αναστασιάδη

Απειλές για τη ζωή του Προέδρου της Δημοκρατίας και του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας διατυπώνουν άγνωστοι σε επιστολή τους που εστάλη ταχυδρομικώς στην εφημερίδα «Πολίτης». 

Η επιστολή σχετίζεται με τις πρόσφατες εξελίξεις στο τραπεζικό σύστημα και συγκεκριμένα με την απώλεια καταθέσεων στη Λαϊκή Τράπεζα και το κούρεμα στις καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ στην Τράπεζα Κύπρου.

 

Ο «Π», αμέσως μετά την παραλαβή της επιστολής, την παρέδωσε στην αστυνομία και σήμανε συναγερμός. Μάλιστα αστυνομικοί επισκέφθηκαν τα γραφεία της εφημερίδας. 

Θα πονέσετε...

Η επιστολή, η οποία είναι δακτυλογραφημένη, απευθύνεται «Προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και Διοικητή Κεντρικής Τράπεζας» και φέρει ημερομηνία 20 Μαρτίου 2013. 

Σε αυτή διατυπώνονται σαφέστατες απειλές που αγγίζουν όχι μόνο τον Πρόεδρο και τον διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, αλλά και μέλη των οικογενειών τους. 

Η επιστολή μεταξύ άλλων αναφέρει: «Σας προειδοποιούμε και δεν μπλοφάρουμε. Θα αρχίσουμε από τα εγγόνια σας, θα πάμε στα παιδιά σας και θα αφήσουμε εσάς τελευταίους για να πονέσετε όσο και εμείς».

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η επιστολή δείχνει πως αυτός που τη συνέταξε έχει αν μη τι άλλο καλές γνώσεις χρήσης της ελληνικής γλώσσας, αφού τόσο η ορθογραφία όσο και το συντακτικό παρουσιάζουν μια εικόνα που παραπέμπει σε πρόσωπο με στοιχειώδη μόρφωση.

Ορκισμένοι μέχρι θανάτου

Η επιστολή «υπογράφεται» από κάποια «Ομάδα διάσωσης των καταθέσεων, ορκισμένοι μέχρι θανάτου». 
Δεν υπάρχει καμία ένδειξη (θα ήταν παράδοξο άλλωστε) για την ταυτότητα αυτής της ομάδας, ούτε έχει εμφανιστεί με κάποιον άλλο τρόπο τις τελευταίες ημέρες.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου