Τρίτη 2 Απριλίου 2013

ΔΑΠ: Περισσότερες θέσεις για Κυπρίους στα Ελληνικά Πανεπιστήμια


Περισσότερες θέσεις για Κύπρου μαθητές στα Ελληνικά Πανεπιστήμια και ΤΕΙ ζητεί από την ελληνική πολιτεία η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ με ανακοίνωσή της.
Αναφέρεται σχετικά στην ανακοίνωση:

Σήμερα, με την κατάσταση στην Κύπρο να είναι δύσκολη και αρκετές οικογένειες να αναθεωρούν τα σχέδια τους για το μέλλον, θεωρούμε πως η Ελληνική Πολιτεία θα πρέπει να σταθεί πλάι τους και στον τομέα της Παιδείας.


Με γνώμονα λοιπόν τα τελευταία γεγονότα αλλά και το δικαίωμα στη μόρφωση που πρέπει να μένει ανεπηρέαστο από οποιαδήποτε κρίση, προτείνουμε στο Υπουργείο Παιδείας να επανεξετάσει τον αριθμό των Κυπρίων μαθητών που μπορούν να σπουδάσουν δωρεάν στα ελληνικά Πανεπιστήμια και ΤΕΙ.

Σε εποχές δύσκολες για τον Ελληνισμό οφείλουμε να σταθούμε αλληλέγγυοι στους Έλληνες της Κύπρου δίνοντας όσο το δυνατόν περισσότερες θέσεις σε μαθητές προερχόμενους από κυπριακά σχολεία, ανάλογα με τις δυνατότητες κάθε εκπαιδευτικού ιδρύματος και δίχως να επηρεάζεται ο συνολικός αριθμός εισακτέων προερχόμενων από Ελλαδικά σχολεία.

Η αδιάρρηκτη σχέση Ελλάδας και Κύπρου οφείλει σήμερα να θωρακιστεί με όσο το δυνατόν ισχυρότερους δεσμούς και κόντρα σε όσους επιβουλεύονται το μέλλον του Έθνους. Ως νέοι άνθρωποι έχουμε χρέος να προσφέρουμε όλες μας τις δυνάμεις προς αυτή την κατεύθυνση. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου