Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ Κ ΝΤΑΒΛΟΥΡΟ

Κύριε Βουλευτά,

Πριν τη ψήφιση του νόμου Αρβανιτόπουλου είχατε δηλώσει σε υψηλούς τόνους ότι θα παραιτηθείτε εάν γίνει αποδεκτός από το σώμα της Βουλής. Καθώς ο νόμος θα έδινε τη δυνατότητα στον εκάστοτε Υπουργό Παιδείας να καταργεί σχολές ή να συγχωνεύει τμήματα άρα σύμφωνα με το σχέδιο "ΑΘΗΝΑ" που είχε παρουσιαστεί, το ΑΤΕΙ Αιγίου θα έκλεινε οριστικά. Είχε στο πλευρό του, το ΑΤΕΙ Αιγίου και τους 9 βουλευτές της Αχαΐας.


Θα ήθελα σε αυτό το σημείο να κάνω μία παρένθεση ορμώμενος από τον τόπο που γεννήθηκα και ζω την Πάτρα. Γιατί κανένας από τους τοπικούς εκλεγμένους άρχοντες της πόλης μου δεν διαμαρτυρήθηκε για τη μεταφορά της σχολής της ΣΔΟ του ΑΤΕΙ Πατρών; Αναρωτιέμαι είναι δυνατόν η 3η μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας να μην έχει σχολή ΣΔΟ και εκτός ελαχίστων φωτεινών εξαιρέσεων όλοι να σιωπούν; Εσείς, ο Δήμαρχος, το Δημοτικό Συμβούλιο για ποιο λόγο θυσιάσατε τη ΣΔΟ Πατρών στο βωμό, της μη μεταφοράς των τμημάτων του ΑΕΙ Πατρών; Στο βωμό, της μη μεταφοράς του ΑΤΕΙ Αιγίου; Ο Τύπος της πόλης μας, εκτός πάλι ελαχίστων εξαιρέσεων, γιατί αφιέρωνε μονόστηλα στην κατακρεούργηση του ΑΤΕΙ μας, ενώ στην αντίθετη περίπτωση ο τύπος του Αιγίου αφιέρωνε πρωτοσέλιδα και σελίδες ολόκληρες;
Κλείνοντας λοιπόν, την παρένθεση αυτή θα ήθελα να συνεχίσω να εξιστορώ το χρονικό του σχεδίου "ΑΘΗΝΑ", όπως το ζήσαμε εμείς οι σπουδαστές του ΑΤΕΙ Αιγίου. Την Πέμπτη 28/3 ψηφίστηκε οριακά από το Σώμα της Βουλής το  ν/σ του κ Αρβανιτόπουλου. Μας προξένησε ιδιαίτερη εντύπωση η θετική σας ψήφος. Μέχρι τη στιγμή, που δημόσια δηλώσατε σε κάθε τόνο ότι έχετε εξασφαλίσει τη δέσμευση του               κ Αρβανιτόπουλου, ότι το ΑΤΕΙ Αιγίου δεν θα κλείσει και πιο συγκεκριμένα, το τμήμα της Φυσικοθεραπείας δεν θα μεταφερθεί στην Πάτρα και το τμήμα της Οπτικής και Οπτομετρίας μπορεί κάποτε να εξέλθει από το καθεστώς μεταβατικότητας που σίγουρα πάντως θα ισχύσει για το νέο ακαδημαϊκό έτος.

Θα ήθελα λοιπόν και θεωρώ, ότι η αίτησή μου αυτή αντιπροσωπεύει το σύνολο των σπουδαστών και εργαζομένων στο ΑΤΕΙ Αιγίου καθώς και τους ίδιους τους δημότες της πόλης, να δημοσιεύσετε στον Τύπο την επιστολή δέσμευσης του Υπουργού Παιδείας στο πρόσωπό σας για τη μη μεταφορά του τμήματος Φυσικοθεραπείας στην Πάτρα.

Κωνσταντίνος Γρ Μαρκέτος
τ. Πρόεδρος ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΑΤΕΙ Αιγίου
Σπουδαστής Φυσικοθεραπείας

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου