Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Τι κάνει σήμερα ο Σταμάτης Γαρδέλης;

Τον γνωρίσαμε μέσα από τις ερμηνείες τους σε ταινίες όπως «Τα τσακάλια», «Έλα να γυμνωθούμε, ντάρλινγκ», «Καμικάζι, αγάπη μου», «Όταν οι ρόδες χορεύουν», και άλλα. 

Έτσι, ο Σταμάτης Γαρδέλης μετατράπηκε σε ένα ποπ είδωλο της δεκαετίας του ΄80. Όταν έπαιρνε την κιθάρα του και τραγουδούσε το «Σε λένε Αλέξη, με λένε Σοφία», όταν έπαιρνε… μάτι σε διάφορες παραλίες μαζί με τους τότε συμπρωταγωνιστές του ή όταν… ανέβαινε στη μηχανή και γοήτευε…



Κάποιοι υποστηρίζουν ότι εγκλωβίστηκε στους ρόλους της τότε εποχής, όταν προσπαθούσε να κάνει κάτι διαφορετικό. Την ίδια άποψη είχε κι εκείνος. Άλλωστε, ποιος όταν τον συναντά ή ακούει το όνομά του δεν φέρνει στο νου στιγμιότυπα διαφόρων ταινιών. Όμως, εκείνος δεν το έβαζε κάτω…

Τα τελευταία χρόνια μπορεί βέβαια να απείχε από την τηλεόραση και τον κινηματογράφο, αφού είχε στραφεί στο θέατρο. Όμως, το 2010 πραγματοποίησε διπλή επιστροφή στα τηλεοπτικά δρώμενα από τη μία με τη συμμετοχή του στο «Dancing with the Stars» και από την άλλη με την εμφάνισή του στην τηλεοπτική σειρά του MEGA «Μίλα μου Βρώμικα».

Αυτή την περίοδο όμως είπε να στραφεί στην άλλη μεγάλη του αγάπη, τη μουσική. Έτσι, από τις 26 Φεβρουαρίου, και για περιορισμένες εμφανίσεις, βρίσκεται κάθε Τρίτη μαζί με τους «Κλειδί του Soul» στο Socialista στο Γκάζι. Στήνει, όπως λέει, ένα μουσικό πρόγραμμα και θέλει να ξεσηκώσει τους θαμώνες του μαγαζιού. Έχουν ετοιμάσει, με τους τέσσερις μουσικούς ένα πρόγραμμα με διαφορετικά τραγούδια για να εντυπωσιάσουν. 

 

Οι αγαπημένες κινηματογραφικές επιτυχίες «Come With Me» και «Άντε Σπάσε» συναντούν τα «Νύχτωσε Νύχτα», «Για το καλό μου», μέχρι και την «Φραγκοσυριανή» τραγούδια που τραγουδιούνται μόνα τους ή σε ακούραστα medleys.

Έχει παραδεχτεί βέβαια πως μπορεί να υπήρξε από τα μεγαλύτερα ονόματα στο χώρο του τη δεκαετία του ΄80, όμως, δεν έμαθε να διαχειρίζεται αυτή του την επωνυμία. 

Θέλησε να γίνει ηθοποιός γιατί ήταν κάτι που του άρεσε και δεν είχε στο μυαλό του σταριλίκια. «Όλα έγιναν ξαφνικά. Ήμουν στην τρίτη τάξη της θεατρικής σχολής του Ωδείου Αθηνών όταν με ανακάλυψε ο Δαλιανίδης και με κάλεσε σε ακρόαση». 

Τότε, έγινε δεκτός και άρχισε να γυρίζει γνωστές ταινίες χωρίς να έχει καταλάβει τι σημαίνει σταρ σύστεμ. «Ήξερα ότι θέλω να γίνω ηθοποιός. Δεν είχα σκεφτεί ότι πρέπει να φροντίζεις τη δημόσια εικόνα σου και τις επιλογές σου για το μέλλον, απλώς ήθελα να παίζω. Ποτέ δεν έμαθα πώς διαχειρίζεται κανείς την επωνυμία, αφού το μόνο που μετρούσε για μένα ήταν η στιγμή της θεατρικής παράστασης, η αλήθεια που μου έβγαζε η ηθοποιία και το στασίδι», έχει δηλώσει και εμμένει στις απόψεις του. 

 

Ο ηθοποιός έχει χόμπι να αποτυπώνει τις σκέψεις του και τα όσα αισθάνεται στο ημερολόγιό του. Θυμάται πολύ καλά και ό,τι δεν θυμάται, ανατρέχει στο ημερολόγιό του για να το ξαναθυμηθεί… Άλλωστε, έχει ξεκινήσει να γράφει από το 1981. Ενδέχεται, όπως λέει, να γράψει κάτι, με βάση τις σημειώσεις του αλλά δεν είναι ακόμη σίγουρος γι’ αυτό. Λατρεύει πάρα πολύ τους γιους του αλλά δεν είναι ο κλασικός μπαμπάς, δεν είναι αυστηρός και μαθαίνει πολλά πράγματα από τα παιδιά του. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου