Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013

Τι κάνουν σήμερα τα Ημισκούμπρια;

Ήταν φίλοι πολλά χρόνια και έγραφαν στίχους για οτιδήποτε τους ενοχλούσε. Υπήρξαν από τα σπουδαιότερα σατιρικά χιπ χοπ συγκροτήματα. Τα τρία μέλη του συγκροτήματος και συγκεκριμένα οι Δημήτρης Μεντζέλος, Μιθριδάτης και Πρύτανης έχουν πει ότι το όνομα του γκρουπ τους ήταν ένας όρος παρεΐστικος ενώ έχουν δηλώσει ότι αυτό χαρακτηρίζει τον άνθρωπο που μπορεί και ελίσσεται στις δύσκολες ώρες σαν το «σκουμπρί».
 

Τα Ημισκούμπρια γνωρίστηκαν στη ραδιοφωνική εκπομπή του Δ. Μεντζέλου στο SPACE FM το 1992 και άρχισαν να τραγουδούν μαζί από το 1993. Έχουν ένα δικό τους label με τον αρχικό τίτλο «HMI-REC» που στη συνέχεια μετονομάστηκε σε «IMIZ BIZ ENTERTAINMENT», το οποίο έχει συγκεντρώσει καλλιτέχνες όπως τον Dr. Dreez, τους Καβουροδεινόσαυρους, τη Klikaria, τους «Έτσι Ντε», τον B-Sykes, τον Don Freaka, τον Stereo Mike και τους ΤΡΙ.Π.Α.

Το συγκρότημα, όπως αναφέρει στο newsbeast.gr ο Μιθριδάτης, δεν έχει διαλυθεί αλλά έχουν σταματήσει να βγάζουν δίσκους. Κάνουν όμως κάποιες εμφανίσεις, μία εκ των οποίων θα γίνει το προσεχές διάστημα. Εκτός αυτού, τα τρία μέλη ασχολούνται, ξεχωριστά ο καθένας, με τη μουσική κάνοντας δικές τους προσωπικές δουλειές. 

Το 2009 ο Μιθριδάτης κυκλοφόρησε τον πρώτο προσωπικό του δίσκο με τίτλο «Αιρετικά ερωτικός». Ένα χρόνο αργότερα πάντως, το συγκρότημα έβγαλε ένα καινούργιο τραγούδι με θέμα την οικονομική κρίση με τίτλο «Πώς να σου το πω».
Το 2011 ο Δημήτρης Μεντζέλος κυκλοφόρησε το πρώτο του προσωπικό CD με τίτλο «Ο Ράπερ της χρονιάς».

Αυτή την περίοδο ο Μιθριδάτης προμοτάρει το τραγούδι «Τρέχα Μαδαφάκα» που βγήκε το Μάιο ενώ, όπως επισημαίνει, μιλώντας στο newsbeast.gr, ετοιμάζει τέσσερα κομμάτια μέσα στη χρονιά που θα κυκλοφορήσουν ψηφιακά.


 

Υπάρχουν πολλές φορές μάλιστα που παίζει ως ντι τζέι σε διάφορα μαγαζιά. «Η μουσική είναι το χόμπι μου και γι’ αυτό συνεχίζω να ασχολούμαι», λέει χαρακτηριστικά. Εκτός αυτού, παρακολουθεί πάρα κόμικς και συλλέγει διάφορες φιγούρες ενώ έχει μία τεράστια συλλογή ταινιών. 

Όταν τον ρωτάς εάν το συγκρότημα υφίσταται, είναι ξεκάθαρος: «Τα Ημίσκουμπρια υπάρχουν. Έχουμε βγάλει και δύο ψηφιακά άλμπουμ, το 2010 και το 2011 απλά αυτή την περίοδο δεν έχουμε βγάλει δίσκο. Σαν Ημισκούμπρια υπάρχουμε αλλά ο καθένας κάνει και τις δικές του δραστηριότητες. Κάνουμε και εμφανίσεις και συναυλίες μαζί και φέτος θα κάνουμε το 17ο επετειακό μαζί με άλλους καλλιτέχνες», αναφέρει. 

Ο Μιθριδάτης αναφέρει ότι και ο Δημήτρης Μεντζέλος «τρέχει» τα δικά του πρότζεκτ ενώ ο τρίτος της παρέας, ο Πρύτανης, έχει φτιάξει ένα καινούργιο στούντιο στη Νέα Φιλαδέλφεια, στο οποίο δουλεύουν πολλές φορές μαζί τα τραγούδια τους. 

 

Το μέλος του συγκροτήματος υποστηρίζει ότι οι νέοι πρέπει να ασχοληθούν με τη μουσική μόνο εάν θέλουν να το κάνουν στα σοβαρά. «Ειδάλλως, θα συμβούλευα να ακούν μουσική. Πρέπει ο καθένας να αγαπάει, να σέβεται τη μουσική», υποστηρίζει.

 

Και πιστεύει ότι τα τραγούδια τους «ήταν καλά τραγούδια και εξακολουθούν να είναι καλά τραγούδια. Ανήκουν στη μερίδα των τραγουδιών που έχουν λόγο ύπαρξης σε βάθος χρόνου». 

Ο Μιθριδάτης πάντως, όπως και τα υπόλοιπα μέλη του συγκροτήματος δεν σκοπεύουν να αφήσουν την μουσική. Και τονίζει ότι η έμπνευση για τα τραγούδια είναι η ίδια. «Η καθημερινότητα αποτελεί τροφή για την έμπνευσή μας. Έχουμε φτάσει να τα έχουμε πει σχεδόν όλα. Πλέον, οι στίχοι των τραγουδιών είναι ένα ταξίδι προς τον εσωτερικό μας κόσμο κυρίως», καταλήγει. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου