Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Απαραίτητες οι αντιασφυξιογόνες μάσκες στα ΑΕΙ


AEI
Στις 28 Δεκεμβρίου, η αστυνομία με επιχείρηση που πραγματοποίησε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Α.Σ.Ο.Ε.Ε.) με αρχικό στόχο την πάταξη του παρεμπορίου, εντόπισε μέσα στο κτήριο του πανεπιστημίου 56 κενά μπουκάλια, 6 αντιασφυξιογόνες μάσκες, 17 κράνη, 40 κοντάρια και έναν πλήρη εξοπλισμό ραδιοφωνικού σταθμού!


Ο πρύτανης καταδίκασε τις παραβατικές συμπεριφορές και πράξεις στον χώρο του πανεπιστημίου, ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. βρήκε φυσιολογική την ύπαρξη των κονταριών και των αντιασφυξιογόνων μασκών στο ίδρυμα, ενώ Ν.Δ. και ΠΑ.ΣΟ.Κ. καταδίκασαν τις παραπάνω παραβατικές συμπεριφορές και τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και κάπως έτσι λύσαμε το πρόβλημα και πάλι…

Σε ένα παράλληλο σύμπαν θα έλεγε κάποιος, ότι οι αντιασφυξιογόνες μάσκες είναι απαραίτητες στα Α.Ε.Ι. και μάλιστα θα έπρεπε το κράτος να τις κάνει δώρο σε κάθε πρωτοετή φοιτητή. Ο λόγος; Η δυσωδία του ελληνικού πανεπιστημίου δεν υποφέρεται…

Τα κόμματα της συγκυβέρνησης και της αντιπολίτευσης κόπτονται για το καλό των πανεπιστημίων της χώρας και εκπλήσσονται στα ευρήματα που εντοπίστηκαν στην Α.Σ.Ο.Ε.Ε.. Πρυτάνεις, καθηγητές και διοικητικοί υπάλληλοι ξαφνιάζονται τάχα στα κρούσματα βίας και παραβατικών συμπεριφορών στο χώρο των Α.Ε.Ι. και σπεύδουν να καταδικάσουν την ανομία. (Ναι υπάρχουν και άξιοι άνθρωποι μέσα στα πανεπιστήμια της χώρας, προφανώς δεν τους παίρνει όλους η μπάλα, μην επεξηγούμε τα αυτονόητα για ακόμα μία φορά!)

ΠΑ.ΣΟ.Κ., Ν.Δ.. Κ.Κ.Ε. κλπ. έχουν εδώ και δεκαετίες τσιφλίκι τους τα Α.Ε.Ι. και δεν τους αγγίζει κανείς.  Καθηγητές τάζουν βαθμούς σε φοιτητές για να εξαγοράσουν την ψήφο τους. ¨Νταβατζήδες¨ καπαρώνουν επί χρόνια δωμάτια στις φοιτητικές εστίες και τις ενοικιάζουν με το αζημίωτο σε νέους φοιτητές και διδακτορικά χαρίζονται στο βωμό του ρουσφετιού. Η οικογενειοκρατία, έχει κατακλίσει τις σχολές  και η δυσωδία συνεχίζει.

Είναι κοινώς γνωστό, ότι υπάρχουν σχολές που με κατατακτήριες δεν μπαίνεις εκτός αν έχεις μπάρμπα στην Κορώνη (πρβλ. Νομική Αθηνών), υπάρχουν μεταπτυχιακά προγράμματα που είναι για λίγους και εκλεκτούς και οι φοιτητές προετοιμάζεται επί ένα χρόνο για να δώσουν εξετάσεις τζάμπα και βερεσέ. Εκδοτικοί οίκοι και φροντιστήρια θησαυρίζουν, καθηγητές χρησιμοποιούν ως εφαλτήριο την έδρα με στόχο να μπουν στην πολιτική και όταν φάνε τα μούτρα τους επιστρέφουν σαν να μην έγινε τίποτα. Είναι γνωστή η ιστορία πρώην υπουργού και καθηγητή που τον φέρνουν στο μάθημα στο πανεπιστήμιο σωματοφύλακες και τον περιμένουν να σχολάσει.

Σε πολλές σχολές συναντά κανείς το παράδοξο, οι παρατάξεις να έχουν δικά τους γραφεία εντός του πανεπιστημίου ή ¨προσφέρουν¨ αυτές σημειώσεις για μαθήματα καθηγητών. Φοιτητές λόγω της ιδιότητάς τους (π.χ. ιερείς) περνούν στην ζούλα μαθήματα εξεταζόμενοι προφορικά στα γραφεία των καθηγητών. Ο κατάλογος με την σήψη στα ελληνικά πανεπιστήμια είναι μακρύς και σκοτεινός και θα μπορούσε κανείς να μιλάει ώρες και να διηγείται προσωπικές ιστορίες από τα δικά του φοιτητικά χρόνια. Ας μην μας σοκάρουν λοιπόν οι αντιασφυξιογόνες μάσκες στην Α.Σ.Ο.Ε.Ε. λοιπόν γιατί μόνο έτσι μπορείς να ανασάνεις πλέον στο πανεπιστήμιο έτσι που το καταντήσανε!

Οι σπουδές πρέπει να ξαναγίνουν σπουδές και όχι φυτώριο κομματικών και συνδικαλιστικών στελεχών. Οι καθηγητές πρέπει να είναι εκπαιδευτικοί και όχι υποψήφιοι βουλευτές που μετά τη θητεία τους επιστρέφουν στην σίγουρη λύση. Οι φοιτητές πρέπει να είναι εκκολαπτόμενοι επιστήμονες και όχι ¨κουκιά¨.

Το πρώτο πράγμα που χρεοκόπησε στην Ελλάδα, ήταν η παιδεία μας, ότι ακολούθησε ήταν αποτέλεσμα της χρεοκοπίας αυτής…


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου