Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Δημιουργούνται πάνω από 62.000 θέσεις εργασίας

Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την απασχόληση των νέων αναμένεται να παρουσιάσουν σήμερα ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Γιάννης Βρούτσης, ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Κωστής Χατζηδάκης και ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Κωσταντίνος Αρβανιτόπουλος.


Το σχέδιο ενσωματώνει δράσεις των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, που απευθύνονται αποκλειστικά στους νέους και τα οποία χρηματοδοτούνται τόσο από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ), όσο και από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).
Στόχος είναι να ωφεληθούν από το σχέδιο, το οποίο περιλαμβάνει συνολικά 20 δράσεις, πάνω από 62.000 άτομα.

Τα προγράμματα που θα περιληφθούν στο σχέδιο αφορούν στην επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας για νέους, την υποστήριξη της καινοτόμας επιχειρηματικότητας των νέων, την επιχειρηματικότητα στην ύπαιθρο, δράσεις κοινωνικής φροντίδας και την κοινωνική εργασία στον πολιτισμό.

Απευθύνονται σε νέους ανέργους έως 35 ετών, και περιλαμβάνουν κατάρτιση, εργασιακή εμπειρία για πέντε μήνες, ενώ οι επιχειρήσεις θα είναι υποχρεωμένες μετά τη λήξη του προγράμματος μαθητείας να προχωρήσουν σε κανονική πρόσληψη για έναν επιπλέον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου