Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

«Ερώτηση στη Βουλή του Μ.Βαρβιτσιώτη για τα ωράρια των μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων»


Για τα ασαφή ωράρια που διέπουν τη λειτουργία των περισσότερων μουσείων και αρχαιολογικών χώρων της χώρας, κατέθεσε σήμερα ερώτηση στη Βουλή ο Βουλευτής Ν.Δ στη Β’ Αθηνών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.


Ο κος Βαρβιτσιώτης τονίζει ότι, σε μία περίοδο που προτεραιότητα στον τόπο μας είναι η ανάκαμψη της οικονομίας μας και φυσικά η αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της χώρας μας, όπως ο τουρισμός και ο πολιτισμός, τα ελληνικά μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι όχι μόνο δεν τηρούν ωράρια ανταποκρινόμενα στις ανάγκες των επισκεπτών, αλλά σε αρκετές περιπτώσεις έχουν δικά τους ωράρια. Μάλιστα, όπως υπογραμμίζει χαρακτηριστικά, «συνέπεια όλων των παραπάνω είναι να υπάρχουν ωράρια πολλών ταχυτήτων και μείωση των τουριστικών εσόδων από ακυρώσεις επισκέψεων τουριστών.»
Απευθυνόμενος προς τον αρμόδιο Υπουργό ο κος Βαρβιτσιώτης,  ζητά να πληροφορηθεί για το επίσημο και σταθερό ωράριο των μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων της χώρας, καθώς και για  το αν προτίθεται να το επανεξετάσει ,ώστε αυτό να καταστεί ικανό να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των επισκεπτών.



ΟΝΟΜΑ-ΕΠΩΝΥΜΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ: ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ
ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ:ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ:Β’ ΑΘΗΝΩΝ

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς: Τον κ. Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού
Θέμα:  Ωράρια μουσείων και αρχαιολογικών χώρων

Σε μία περίοδο που προτεραιότητα στον τόπο μας είναι η ανάκαμψη της οικονομίας μας και φυσικά η αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της χώρας μας, όπως ο τουρισμός και ο πολιτισμός, τα ελληνικά μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι, λειτουργώντας σε ένα καθεστώς ασάφειας, όχι μόνο δεν τηρούν ωράρια ανταποκρινόμενα στις ανάγκες των επισκεπτών αλλά σε αρκετές περιπτώσεις έχουν δικά τους ωράρια.
Συγκεκριμένα μουσεία, μάλιστα με υψηλό δείκτη επισκεψιμότητας, λειτουργούν με αβέβαια ωράρια για όσους επιχειρήσουν να τα επισκεφθούν. Για παράδειγμα,  το Μουσείο των Βασιλικών Τάφων Αιγών, το οποίο βρίσκεται στη Βεργίνα, λειτουργεί έως τις 14:30 παρά το γεγονός ότι στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Πολιτισμού αναγράφεται ότι οι ώρες του χειμερινού ωραρίου είναι 10:00-17:00. Αν δηλαδή κάποιος επισκέπτης θελήσει να επισκεφθεί ορισμένα ελληνικά μουσεία σήμερα, ανάμεσα τους και το προαναφερόμενο, το πιθανότερο είναι ότι δεν θα τα καταφέρει από το απρόβλεπτο ωράριο λειτουργίας τους. Συνέπεια όλων των παραπάνω είναι να υπάρχουν ωράρια πολλών ταχυτήτων και μείωση των τουριστικών εσόδων από ακυρώσεις επισκέψεων τουριστών. Κατόπιν των ανωτέρω:

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

  • Ποια είναι τα επίσημα και σταθερά ωράρια των μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων της χώρας;
  • Προτίθεται ο αρμόδιος υπουργός να επανεξετάσει τα ωράρια λειτουργίας με στόχο αυτά να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των επισκεπτών;


Ημερομηνία Ο ερωτών βουλευτής   

Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου