Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Τέλη κυκλοφορίας: Τα εκτυπώνουν αλλά… δεν τα πληρώνουν

Τέσσερις στους δέκα ενώ έχουν τυπώσει το ειδοποιητήριο, δεν έχουν πληρώσει τα τέλη...
Στις 31 Δεκεμβρίου λήγει η προθεσμία πληρωμής των τελών κυκλοφορίας αλλά όπως φαίνεται οι περισσότεροι πολίτες το άφησαν για τελευταία στιγμή.



Παράλληλα και φέτος συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό η κατάθεση πινακίδων στις εφορίες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των «Νέων», η μέχρι χθες, οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών είχαν καταγράψει 4,5 εκατομμύρια εκτυπώσεις ειδοποιητηρίων πληρωμής από την ιστοσελίδα της ΓΓΠΣ (gsis.gr) σε σύνολο 5,5 εκατομμυρίων ιδιοκτητών οχημάτων.

Πρακτικά, οκτώ στους δέκα φορολογουμένους είχαν τυπώσει το ειδοποιητήριο πληρωμής.

Στο μέτωπο των εισπράξεων, όμως, η εικόνα είναι τελείως διαφορετική. Οι συνολικές πληρωμές τελών κυκλοφορίας φτάνουν τα 520 εκατομμύρια ευρώ (σε σύνολο εκτιμώμενων εσόδων 1,250 δισ. ευρώ), γεγονός που σημαίνει ότι τέσσερις στους δέκα, ενώ έχουν τυπώσει το ειδοποιητήριο, δεν έχουν πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι από την περασμένη Δευτέρα είναι διαθέσιμη η εφαρμογή ανάκτησης κωδικού πληρωμής τελών κυκλοφορίας και μέσω κινητών τηλεφώνων με σύστημα Android. Όσοι χρήστες έχουν δυνατότητα ηλεκτρονικής πληρωμής στην τράπεζά τους, μπορούν να εξοφλήσουν τα τέλη κυκλοφορίας και μέσω του κινητού τους τηλεφώνου.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου