Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

Οι 7 Έλληνες “ισχυροί” της Αυστραλίας


MOST-POWERFUL
Στον κατάλογο με τους 150 πιο ισχυρούς της Νorthern Territory της Αυστραλίας, τον οποίο δημοσιεύει η εφημερίδα «Νorthern Territory News», περιλήφθηκαν φέτος  επτά ομογενείς. Οι συγκεκριμένοι Έλληνες προέρχονται όλοι τους από το  Ντάργουϊν, μια πόλη με έντονο ελληνικό στοιχείο.

Πιο συγκεκριμένα, στην 15η σειρά της λίστας βρίσκεται η οικογένεια των επιχειρηματιών  Πασπάλη, οι οποίοι κυριαρχούν στον κλάδο καλλιέργειας αυστραλιανών μαργαριταριών, που πωλούνται με τη φίρμα «South Sea». Η εταιρεία «The Paspaley Family» είναι μια από τις πλουσιότερες της Αυστραλίας και δραστηριοποιείται και σε άλλους τομείς, δηλαδή διαθέτει φάρμες με αγελάδες, μια τοπική αεροπορική εταιρεία με 21 αεροσκάφη, έναν στόλο 120 αλιευτικών σκαφών, αλλά και ακίνητα στο Σίδνεϊ, το Ντάργουϊν, τη Νέα Υόρκη κ.α.
Στον κατάλογο με τους ισχυρούς της συγκεκριμένης περιοχής της Αυστραλίας, ο επόμενος ομογενής είναι ο κατασκευαστής ακινήτων Τζον Χαλίκος. Τεσσαρακοστός στη λίστα είναι ο Ανδρέας Λιβέρης , που ηγείται του αμερικανικού κολοσσού «Dow Chemical» και είναι σύμβουλος του Αμερικανού Πρόεδρου Μπαράκ Ομπάμα. Στην 66η θέση βρίσκεται ο Άντριου Μακρίδης, επικεφαλής της εταιρείας παροχής ηλεκτρισμού και νερού στην συγκεκριμένη πολιτεία. Ακολουθεί στην 90η θέση ο επιχειρηματίας Μαρκ Μαρκέλις, στην 97η ο Λεν Νοταράς, επικεφαλής μεγάλου νοσηλευτικού ιδρύματος, και στη 101ηθέση ο ελληνορθόδοξος ιερέας του Ντάργουϊν, Τζόελ Ξάνθος.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου