Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Ο Βενιζέλος γκρέμισε “μύθους”


Η προχθεσινή συνέντευξη του Ευάγγελου Βενιζέλου στο «Mega», στο πλαίσιο πολιτικής συνέντευξης εφ’ όλης της ύλης που παραχώρησε στην Όλγα Τρέμη και τον Παύλο Τσίμα, ήταν μια δημόσια παρουσία που… γκρέμισε μύθους.


Ο νέος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ διέψευσε όσους θεωρούν το ύφος του επιτηδευμένο και αφ’ υψηλού. Μίλησε απλά και ανθρώπινα. Εξηγώντας με εύληπτα επιχειρήματα για ποιον λόγο πρέπει να υπερψηφιστούν ο ίδιος και το Κίνημα του οποίου την προεδρία ασκεί σήμερα.

Παράλληλα, διέψευσε όσους πίστευαν ότι έχει… υπογράψει ένα μορατόριουμ κατανόησης με τον Γιώργο Παπανδρέου, ώστε να μην προχωρήσει σε άμεση και βίαιη αποδόμηση των πεπραγμένων του πρώην πρωθυπουργού. Αντιθέτως, με τη συνέντευξή του στο «Mega», ο Ευάγγελος Βενιζέλος πήρε σαφείς αποστάσεις από κρίσιμες πολιτικές επιλογές του Γιώργου Παπανδρέου, σε σημείο που να είναι αναμενόμενη και να εξηγείται πλήρως μια ενδεχόμενη αντίδραση οργής από το Καστρί.

Με όσα είπε, ο Ευάγγελος Βενιζέλος έδειξε ότι έχει το πολιτικό βλέμμα του στραμμένο στην επόμενη μέρα. Όχι μόνο στη χώρα, αλλά και συγκεκριμένα στο ΠΑΣΟΚ. Ένα ΠΑΣΟΚ το οποίο θέλει να γκρεμίσει, με το Συνέδριο επανίδρυσης που προγραμματίζει για την 3η του Σεπτέμβρη, προκειμένου να το ξαναχτίσει από την αρχή. Σύμφωνα με τις δικές του προτεραιότητες.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου