Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Το 2012-13 έρχεται το Νέο Λύκειο για τους μαθητές

Αλλάξει από την επόμενη σχολική χρόνια το πρόγραμμα που θα παρακολουθήσουν οι μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και το σύστημα μέσω του οποίου θα διεκδικήσουν μία θέση στο Πανεπιστήμιο η το ΤΕΙ. Συγκεκριμένα, οι 90.000 φετινοί μαθητές της...

Γ’ Γυμνασίου που θα φοιτήσουν τη νέα χρονιά (2012-2013) στην Α’ τάξη του ΓενιΚού Λυκείου θα παρακολουθήσουν το εξής πρόγραμμα σπουδών:

η Α’ Λυκείου, η οποία είναι τάξη προσανατολισμού, περιέχει μαθήματα Γενικής Παιδείας συνολικής διάρκειας 33 ωρών εβδομαδιαίας διδασκαλίας.

Οι 80.000 μαθητές της φετινής τάξης Α’ τάξης του Γενικού Λυκείου, που παρακολουθούν το μεταβατικό πρόγραμμα το οποίο περιλαμβάνει και την ερευνητική εργασία θα έχουν ένα μεταβατικό πρόγραμμα για τη Β’ Λυκείου.

Τα μαθήματα στη Β’ τάξη του Λυκείου χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: μαθήματα Γενικής Παιδείας (25 ώρες εβδομαδιαίως) και μαθήματα Κατευθύνσεων. Τα τελευταία χωρίζονται σε

α)μαθήματα υποχρεωτικά για όλους τους μαθητές

7 ώρες εβδομαδιαίας διδασκαλίας για τους μαθητές της θετικής και της Τεχνολογικής κατεύθυνσης
8 ώρες εβδομαδιαίας διδασκαλίας για τη θεωρητική κατεύθυνση

β)μαθήματα επιλογής

Κάθε μαθητής υποχρεούται να επιλέξει ένα μάθημα διάρκειας 2 ωρών εβδομαδιαίας διδασκαλίας.

Όσον αφορά το σύστημα πρόσβασης, οι 90.000 μαθητές της Γ’ Λυκείου, οι οποίοι τη χρονιά 2012-2013 θα πάνε στην Α’ Λυκείου, θα δώσουν εξετάσεις με το υπάρχον σύστημα, δηλαδή 6 πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα συν Αρχές Οικονομικής Θεωρίας για όσους ενδιαφέρονται για τις Οικονομικές Σχολές του 5ου Επιστημονικού πεδίου.
Οι 80.000 που φοιτούν στην Α’ Λυκείου και θα πάνε την επόμενη χρονιά στη Β’ Λυκείου θα έχουν στο πρόγραμμά τους την ερευνητική εργασία (project) και επίσης θα μπορούν να πάρουν και Αρχές Οικονομικής Θεωρίας που δεν διδάχθηκαν στην Α’ Λυκείου καθώς και το μάθημα Επιλογής Πολιτική και Δίκαιο.

Read more: http://www.trelokouneli.gr/2012/04/2012-13.html#ixzz1sIF8IEMF

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου