Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

Τι κάνει σήμερα ο Στέλιος Μανωλάς;

Ο Στέλιος Μανωλάς χαρακτηρίστηκε από πολλούς ως ένας από τους κορυφαίους αμυντικούς του ελληνικού ποδοσφαίρου. 


Γεννημένος στις 13 Ιουλίου 1961 και με καταγωγή από την Κόρωνο Νάξου αποτέλεσε μέλος της Ένωσης για το σύνολο της καριέρας του.
 


Άρχισε να παίζει ποδόσφαιρο από τις ακαδημίες της ΑΕΚ και για 19 χρόνια ήταν αναντικατάστατο μέλος της. Φημιζόταν μάλιστα για το αποτελεσματικό αμυντικό του παιχνίδι. Και γι΄αυτό κέρδισε με την ομάδα του πολλούς τίτλους όπως για παράδειγμα τα πέντε πρωταθλήματα (1979, 1989, 1992, 1993, 1994), τρία κύπελλα Ελλάδος (1983, 1996, 1997) κ.ά.


Μόλις άφησε το ποδόσφαιρο, ο Στέλιος Μανωλάς εργάστηκε σαν προπονητής της Εθνικής Ελλάδος Ελπίδων και υπήρξε για ένα διάστημα τεχνικός διευθυντής του ποδοσφαιρικού τμήματος της ΑΕΚ, θέση από την οποία παραιτήθηκε το καλοκαίρι του 2009.


Σήμερα, ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, όπως λέει στο newsbeast.gr, αυτή τη στιγμή δεν εργάζεται. Αλλά αναφέρει και κάτι που λίγοι – οι πιο κοντινοί του άνθρωποι- όπως συνεχίζει, γνώριζαν. «Ασχολούμαι και με τα ακίνητα. Μέχρι πέρυσι έχτιζα σπίτια στην οικογενειακή επιχείρηση που έχουμε από τον πατέρα μου».


Στον ελεύθερό του χρόνο και φυσικά όποτε μπορεί, κάνει πτήσεις επειδή είναι και πιλότος, όπως τονίζει. Και βέβαια συμμετέχει σε φιλανθρωπικούς αγώνες που διοργανώνει είτε η ΑΕΚ είτε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικών Συντακτών (ΠΣΑΤ). 


Βλέπει την οικογένειά του και φροντίζει το μέλλον των δύο ποδοσφαιριστών γιων του. Άλλωστε, ο μικρός του γιος αγωνίζεται στη δεύτερη ομάδα της ΑΕΚ και ο μεγάλος αγωνίζεται σε αυτήν του Διονύσου. 


«Όσο μπορώ, τους συμπαραστέκομαι και τους συμβουλεύω για τον τρόπο που θα πρέπει να αγωνίζονται κλπ» αναφέρει χαρακτηριστικά. Το ίδιο κάνει και με τον ανιψιό του, τον Κώστα Μανωλά, που αγωνίζεται στην ίδια θέση που έπαιζε ο θείος του. 


Κι επειδή έχει την εμπειρία και τη γνώση ως ποδοσφαιριστής και ως προπονητής, συμβουλεύει τους νέους που θέλουν να ασχοληθούν με τη στρογγυλή θεά ότι: «Πρέπει να πιέζουν τον εαυτό τους καθημερινά γιατί το ποδόσφαιρο απαιτεί συνεχή πρόοδο και εξέλιξη, πολύ σκληρή δουλειά και πολύ καλή ζωή. Πρέπει να είναι πολύ δυνατοί για να ανταποκρίνονται μία στη χαρά και μία στη λύπη και να συνεχίζουν μετά τους αγώνες».


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου