Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Κουκούλωμα με… χορηγό

Επεισόδια στα γήπεδα, αλλά τιμωρία καμία. η φίλαθλη κοινή γνώμη παρακολουθεί σχεδόν κάθε Σαββατοκύριακο τα… καλόπαιδα της εξέδρας να προκαλούν επεισόδια, να σπάνε δημόσια περιουσία, να καίνε καταστήματα, να καταστρέφουν αυτοκίνητα, να δίνουν ραντεβού –θανάτου, να μετατρέπουν τα γήπεδα σε πεδία μάχης. Κι όμως η αθλητική δικαιοσύνη δεν τιμωρεί κανέναν. Κάποια χρηματικά πρόστιμα στις ΠΑΕ και αυτό είναι όλο. Όπως έγινε πρόσφατα με τον Παναθηναϊκό και τα όσα έγιναν στα Γιάννινα, για τα οποία οι «πράσινοι» τιμωρήθηκαν με χρηματικό πρόστιμο.


Υπάρχει φυσικά εξήγηση. Οι ίδιες οι ΠΑΕ βάζουν λυτούς και δεμένους ώστε μπροστά στα δικαιοδοτικά όργανα να φτάνουν εκθέσεις και πραγματογνωμοσύνες πιο… λάιτ από όσα γίνονται. Τα… περιβόητα «πραγματικά περιστατικά» που επικαλούνται οι δικηγόροι για να βάλουν τους δικαστές στο… δικό τους καλούπι.
Ολο το κόλπο είναι να μην χαρακτηρίζονται τα επεισόδια εκτεταμένα. Να «βαφτίζονται»  μεμονωμένα, έτσι ώστε η ΠΑΕ να πέσει στα… μαλακά. ΚΥΡΙΩΣ όμως να μην ενεργοποιηθούν οι ρήτρες βίας που έχει θεσπίσει ο ΟΠΑΠ. Αν μια ομάδα τιμωρηθεί για σοβαρά (εκτεταμένα) επεισόδια, χάνει σημαντικό μέρος των χρημάτων από τη χορηγία του ΟΠΑΠ.
Και δεν είναι καιρός τώρα για να χάνει κανείς έτσι χρήματα…
Υ.Γ. Ακόμα πάντως περιμένουν να αντικατασταθούν οι παραιτηθέντες ποδοσφαιρικοί εισαγγελείς κ.κ. Φάκος και Αντωνακάκης. Τόσο «ενοχλητικοί» που ήταν, ας μείνουν στο περίμενε…

http://www.statesmen.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου