Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Συμβολισμοί των ημερών


Κατακλύζεται, το ακόμη ελεύθερο διαδίκτυο και όσες εφημερίδες δεν έχουν ακόμη υποκύψει, από δημοσιεύματα γνωστών αρθρογράφων αλλά κυρίως από τις αγωνίες του απλού κόσμου, που μιλούν ανοιχτά για Ξεπούλημα της Ελλάδας. Για ταχεία εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας της χώρας «φιλέτο» της Μεσογείου.

Τώρα που οι διεθνείς πιέσεις για λύσεις express, για τη «σωτηρία» της χώρας, είναι αφόρητες, όλος ο κόσμος ανησυχεί, μήπως βρισκόμαστε προς της αρχής του τέλους μας.
Η κακή εμπειρία του πρώτου Μνημονίου έχει αναθεωρήσει τη στάση ακόμη και αυτών των ΕΘΝΙΚΑ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΩΝ, που σήμερα λένε πως δεν το διάβασαν, αλλά το ψήφισαν.
Η κοινωνία νιώθει ανυπεράσπιστη.
Γιατί πρέπει;; μία μη εκλεγμένη κυβέρνηση, να δεσμεύσει την Ελλάδα για τα επόμενες δεκαετίες χωρίς της συναίνεση του λαού.
Γιατί δεν προτάσσεται η ανάπτυξη, απέναντι στη φοροεπιδρομή, τα χαράτσια και τα νέα δάνεια.
Γιατί δεν προχωρούν οι έρευνες για κοιτάσματα ενέργειας στη χώρα μας.
Γιατί δεν ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ τις Εθνικά δίκαιες αποζημιώσεις για τις γερμανικές θηριωδίες του βʼ παγκοσμίου πολέμου.
Γιατί εν τέλει δεχόμαστε λύσεις που μας επιβάλλουν τα οικονομικά καθεστώτα, που αποδεδειγμένα οδηγούν στην υποδούλωση και όχι στην ευημερία.
Οι ημέρες που διανύουμε είναι πολύ σημαντικές. Παίρνονται αποφάσεις εν τη απουσία μας, που θα εξαρτήσουν, εθνικά και οικονομικά την Ελλάδα για πολλά χρόνια.
Ας ελπίσουμε πως δεν θα ξαναζήσουμε τις ημέρες των Ιμίων, τώρα που έφτασε και η μαύρη επέτειός τους. Τότε που ο κ. Σημίτης ευχαριστούσε τις ΗΠΑ, από το βήμα της Βουλής των Ελλήνων, γιατί ο εξ ανατολών εισβολέας, πήρε μόνο τα Ίμια.
Ας ελπίσουμε πως φέτος, δεν θα αναγκαστούμε, να ευχαριστήσουμε τις ξένες δυνάμεις, επειδή άφησαν στην κυριαρχία μας, την … πλατεία Ομονοίας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου