Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Και διοικητές των ΔΕΚΟ συλλαμβάνονται για τα χρέη

Αρχή από τον ΟΔΙΕ

Αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη κινδυνεύουν πλέον να βρεθούν οι διοικητές των ΔΕΚΟ που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο.

Χθες συνελήφθη από την Οικονομική Αστυνομία, με εντολή του οικονομικού εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη, ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Διεξαγωγής Ιπποδρομιών Ελλάδος Αλέξανδρος Ζάχαρης για οφειλές του οργανισμού προς το Δημόσιο, συνολικού ύψους 84 εκατ. ευρώ. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι για ένα μικρό μέρος των οφειλών έχει γίνει αίτηση ρύθμισης στην οποία η αρμόδια ΔΟΥ δεν απάντησε και ένα άλλο έχει εξοφληθεί. Το μεγαλύτερο τμήμα των χρεών ωστόσο, 83 εκατ. ευρώ, είναι κατάπτωση εγγυήσεων που είχε λάβει ο οργανισμός από το Δημόσιο για το δάνειο το οποίο υποχρεώθηκε να πάρει, προκειμένου να μετεγκατασταθεί ο Ιππόδρομος από το Φάληρο στο Μαρκόπουλο.

Σε κάθε περίπτωση, η σύλληψη του διευθύνοντος συμβούλου του ΟΔΙΕ καταδεικνύει το αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει οι ζημιογόνες ΔΕΚΟ. Αφού πρώτα απώλεσαν τη δυνατότητα δανεισμού από τις αγορές, τώρα κινδυνεύουν να χάσουν και τον «γκρίζο» δανεισμό από τον βασικό μέτοχο, το Δημόσιο, που τους επέτρεπε να καλύπτουν τα λειτουργικά τους ελλείμματα με τα χρήματα τα οποία δεν απέδιδαν στα ασφαλιστικά Ταμεία και την εφορία.

Στη λίστα των μεγαλοοφειλετών του Δημοσίου περιλαμβάνονται, εκτός από τον ΟΔΙΕ, ο ΟΣΕ, η Ολυμπιακή Αεροπορία - Υπηρεσίες, καθώς και δημοτικές επιχειρήσεις.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου