Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012

Η Ιστορία επαναλαμβάνεται


Πόσο να έχει… θαμπώσει άραγε εκείνο το δαχτυλίδι που έδωσε ο Κώστας Σημίτης στον Γιώργο Παπανδρέου τον Ιανουάριο του 2004, προκειμένου να αποφύγει μια προσωπική ήττα από τον Κώστα Καραμανλή, και ουσιαστικά να υπονομεύσει το έργο του διαδόχου του στην ηγεσία του Κινήματος; Το οποίο είχε… κληρονομήσει από τον πατέρα του Γιώργου Παπανδρέου, χωρίς όμως ο Ανδρέας… να το θέλει.

Την απάντηση περί… θαμπάδας, την οποία είχε εντοπίσει πρώτος ο Νίκος Παπανδρέου, και δεν είχε διστάσει να το πει δημοσίως, αναμένεται να την δώσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος, στον οποίο φαίνεται ότι θα καταλήξει το πολυθρύλητο δαχτυλίδι.
Όσοι διάβασαν προσεκτικά όσα είπε ο Γιώργος Παπανδρέου στην αποψινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, κατάλαβαν ότι η διαρχία συνεπάγεται την ανάδειξη του Ευάγγελου Βενιζέλου σε ρόλο υποψήφιου πρωθυπουργού, από μια Κοινοβουλευτική Ομάδα την οποία Παπανδρέου και Βενιζέλος μαζί ελέγχουν σχεδόν κατά 75%.
Με μια μικρή… αίρεση. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος να «επαναστατήσει», και να μην δεχθεί να είναι εκείνος ο οποίος θα υποστεί μια βαριά ήττα στις προσεχείς εκλογές. Σε εκείνη την περίπτωση, μπορείτε να ποντάρετε περιουσίες στη βεβαιότητα ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ θα υποδείξει ως υποψήφιο πρωθυπουργό τον… Λουκά Παπαδήμο. Κι ας μην είναι εν ενεργεία βουλευτής του ΠΑΣΟΚ. Θα βρεθεί τρόπος.
04.01.2012
http://www.statesmen.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου