Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Τα ψέματα του Βαξεβάνη. Σχόλια στο: Το κουτί της Πανδώρας με θέμα Σκάι όλη η αλήθεια για το ντοκιμαντέρ


Πολύς λόγος για το τίποτα! Πομπώδης τίτλος, χαλίκι και ψέμα η επιχειρηματολογία!!!

Διαβάζω στο Ίντερνετ "Το κουτί της Πανδώρας" με θέμα "Σκάι όλη η αλήθεια για το ντοκυμαντέρ" (28 Δεκ 2011 | ΡΕΠΟΡΤΑΖ-ΕΙΔΗΣΕΙΣ ) και λέω: Πολύς λόγος για το τίποτα! Δεν κατάφερε "Το κουτί της Πανδώρας" να γράψει ούτε ένα επιχείρημα που να στηρίζει την άποψη ότι δηλαδή δε λέχθηκε από τον ΣΚΑΙ η αλήθεια! Δε μας έπεισε αφού και ψέματα χειρίστηκε και επιχειρήματα δεν είχε. Ας δούμε μερικά από αυτά που μας λέει:


1. " Η αλήθεια είναι ότι δεν πρόκειται για μια δημοσιογραφική έρευνα, αλλά για μια πληρωμένη παραγωγή από την ίδια τη μονή Βατοπεδίου". 
- Ας μας δείξει την επιταγή ή την απόδειξη πληρωμής μαζί με το τιμολόγιο και θα πεισθούμε. Μήπως εικάζει "Το κουτί της Πανδώρας"; Τότε όμως δεν είναι όλη η αλήθεια. Ακόμα την ψάχνει... 

2. "Τα πλάνα που υπάρχουν και στα δύο βίντεο είναι τα ίδια και τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στη μονή Βατοπεδίου. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν από άλλον, μόνο μετά από έγκριση του κατόχου των δικαιωμάτων αυτών. Η έγκριση για χρήση των πλάνων προφανώς, όπως φαίνεται και από το ντοκιμαντέρ του ΣΚΑΙ δόθηκε με μεγάλη γενναιοδωρία από τους βατοπεδινούς φίλους που επιμελήθηκαν το «ντοκιμαντέρ»".
- Πόσα κιλά ηλίθιος πρέπει να είναι κανείς για να μη δώσει στοιχεία που αφορούν τον εαυτό του; Φυσικά και θα δώσει πλάνα κ.λπ. και μετά είναι στο χέρι αυτού που θα κάνει το μοντάζ πώς θα αξιοποιήσει το υλικό του! Δηλαδή θα κάνουν μία εκπομπή για μένα και εγώ ενώ έχω πλάνα δεν θα τα δώσω; Πόσο χαζός πρέπει να είμαι;

3. "Υπενθυμίζουμε ότι, η Πεμπτουσία και ο Σύλλογος Φίλων της Μονής Βατοπεδίου, είναι πρωτοβουλία του Φοίβου Χριστοδουλίδη προέδρου της Lada Hellas και γαμπρός του Εφραίμ, καθώς έχει παντρευτεί την αδελφή του, διευθυντή του περιοδικού του Βατοπεδίου «Πεμπτουσία» και χορηγού της περιφοράς της Άγιας Ζώνης".

- Το «μαγικό» ακούστε το τώρα!!! Η γυναίκα του Φοίβου Χριστοδουλίδη ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΛΦΗ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ ΕΦΡΑΙΜ!!! Ούτε φυσικά καμία συγγένεια έχουν! Είμαστε σοβαροί; Καλά πώς πάνε και γράφουν τέτοια ψέματα δημοσιογράφοι «σοβαροί»; Δε ρώτησαν πριν το γράψουν; 

- Αλλά και αν ακόμη ήταν συγγενείς, θα ήταν καλύτερο να έκανε ένα σύλλογο «εχθρών της Μονής Βατοπαιδίου;» Θα χάσουμε το μυαλό μας; Δεν κατάλαβα καλά τι λέει αυτό; Δεν μπορεί ο γαμπρός του οποιουδήποτε να στηρίζει τον αδελφό της γυναίκας του, βοηθώντας ένα σύλλογο φίλων; Και πού είναι το αρνητικό να χορηγήσει την περιφορά της Αγίας Ζώνης; Μα καλά επιχειρήματα είναι αυτά; Είμαστε σοβαροί; 

4. «Η αλήθεια τελικά είναι ότι η ίδια η σειρά του ΣΚΑΙ δεν έφερε τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Αντίθετα η κοινή γνώμη συνεχίζει να αναφέρεται στην υπόθεση σαν ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα με εμπλεκόμενους πολιτικούς και ηγούμενους …»

- Σκάνδαλο πιο σκάνδαλο; Έχουμε ηθικούς αυτουργούς και δεν έχουμε φυσικούς; Αυτό είναι το σκάνδαλ! Γι’ αυτό περίμενε φίλε, μη βιάζεσαι, στο τέλος ξυρίζουν το γαμπρό! Η κοινή γνώμη άγεται και φέρεται από τα ΜΜΕ και θα δούμε αν τελικά καταφέρουν ν΄ αποδείξουν αν είναι σκάνδαλο! Μάλλον πολιτικό κίνητρο και όφελος υπάρχει στην υπόθεση.

5. «…από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα με εμπλεκόμενους πολιτικούς και ηγούμενους που παραγνώριζαν τα ασκητικά τους καθήκοντα και έπαιζαν στα δάχτυλα τους το realestate, διαχειρίζονταν off shore εταιρείες με τρόπο που θα ζήλευε κάθε επιχειρηματίας και θησαύριζαν στο όνομα της πίστης, της θρησκείας και της αγιοσύνης».

- Εδώ εσύ δεν γνώριζες ποια είναι η αδελφή του γέροντα Εφραίμ θα μας πεις τώρα ότι ο ηγούμενος παραγνώριζε τα ασκητικά του καθήκοντα; Γιατί ζούσατε μαζί και το γνώριζες; Και ποιος σου είπε ότι έχει ασκητικά καθήκοντα; Μοναχός δεν είναι μόνο ο ασκητής! 

- Πώς και με ποια τέχνη μπερδεύετε τη Μονή που είναι Νομικό πρόσωπο με το φυσικό πρόσωπο που είναι ο γέροντας Εφραίμ; Στην τσέπη του γέροντα δεν βρέθηκε ούτε ένα ευρώ. Ο καλόγερος πτωχός η Μονή όμως πρέπει να έχει περιουσία και ο κάθε ηγούμενος την υπερασπίζεται και μάχεται γι΄ αυτήν και στη φυλακή αδίκως μπαίνει! 

Ας το καταλάβουμε όλοι μας ότι ο γέροντας Εφραίμ δεν προφυλακίστηκε γιατί κάπου βρέθηκε ένοχος, αλλά γιατί υπερασπίστηκε -σαν ηγούμενος που είναι- την περιουσία της Μονής που βρήκε από τους προηγουμένους από αυτόν! Και είναι η πρώτη εποχή στην Ιστορία που αρνούνται το δικαίωμα μιας ιστορικής Μονής – Μνημείου του ελληνισμού να έχει περιουσία! Είναι προφανές ότι πρόκειται για επίθεση εναντίον του ίδιου δικαιώματος στην Ορθόδοξη Εκκλησία, σε μια εποχή που από την οικονομική κατάρρευση των πάντων κερδίζουν οι πολυεθνικές και οι εβραϊκές αγορές…

Τέλος το μεγάλο πνευματικό ύψος του άνδρα θα φανεί και μέσα στις φυλακές! Να δείτε που η άδικη προφυλάκιση του θα γίνει το η ψυχολογική και πνευματική υποστήριξη των ελληνικών σωφρονιστικών καταστημάτων, με την έννοια ότι κάθε πονεμένος βρισκόμενος δίκαια ή άδικα στη φυλακή θα βρίσκει παρηγοριά στο πετραχήλι του γέροντα Εφραίμ.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου