Οι χρήστες της σειράς iPhone κινητών τηλεφώνων της Apple θα μπορούσαμε να πούμε ότι έχουν αρχίσει να αναγνωρίζουν μια «μόδα» που έχει λάβει σάρκα και οστά στις δύο τελευταίες συσκευές της εταιρείας. Ο λόγος για τα προβλήματα που παρουσιάζουν, κατά την πρώτη περίοδο της ζωής τους, το iPhone 4 και iPhone 4S, τα οποία βέβαια βιώνουν όλοι όσοι σπεύδουν με τη μία να προβούν σε αγορά, μην «αντέχοντας» να περιμένουν μερικές εβδομάδες, για την επερχόμενη (ως συνήθως) διόρθωση που θα προσφέρει η Apple.
Στο iPhone 4 το πρόβλημα εστιαζόταν στο ασθενές σήμα δικτύου κινητής τηλεφωνίας, όταν ο χρήστης ακουμπούσε τις κεραίες περιμετρικά του...
περιβλήματος του τηλεφώνου – ένα πρόβλημα, μάλιστα, που πήρε μεγάλες διαστάσεις («το σκάνδαλο της κεραίας» ή αλλιώς «Antennagate»), με την Apple να οργανώνει ειδικό event, στο οποίο ο μακαρίτης Steve Jobs προσπάθησε να κατευνάσει τις αντιδράσεις, εξηγώντας γιατί υφίσταται το πρόβλημα και ότι η εταιρεία θα προσπαθήσει μέσω λογισμικού να το αντιμετωπίσει.
Φέτος, με την έλευση του νέου Λειτουργικού Συστήματος iOS 5 και της νέας συσκευής iPhone 4S, άρχισαν και νέα «όργανα» όπως λέει ο λαός μας: προβλήματα «στραγγίσματος» της μπαταρίας αναφέρονται από αρκετούς χρήστες, σε τέτοια επίπεδα, που οι συζητήσεις στο επίσημο φόρουμ της εταιρείας έχουν πάρει «φωτιά».
Η Apple, ενώ αρχικά τηρούσε σιγήν ιχθύος, στην πραγματικότητα στα εργαστήρια ανέπτυσσε μια αναβάθμιση του iOS 5 (5.0.1), η οποία ήδη έχει αποσταλεί στους εξωτερικούς προγραμματιστές που δημιουργούν εφαρμογές για την πλατφόρμα του iOS 5 (ώστε να ελέγξουν πιθανές ασυμβατότητες) και θα φτάσει στις συσκευές Apple των καταναλωτών εντός λίγων (πόσων, άγνωστο) εβδομάδων, διορθώνοντας τα προβλήματα της μπαταρίας.
Προβλήματα τα οποία η εταιρεία ευθέως παραδέχθηκε, αφού ερεύνησε το θέμα – κατόπιν των αντιδράσεων από τους καταναλωτές, ότι οφείλονται σε προγραμματιστικά λάθη εντός του iOS 5 («bugs» όπως ονομάζονται χαϊδευτικά από τους προγραμματιστές) και τα οποία θα εξαλειφθούν, άπαξ επίσημα διατεθεί στο κοινό η τελευταία (επιδιορθωτική) έκδοση iOS 5.0.1.
Παράλληλα, εξαλείφεται και ένα πρόβλημα ειδικά για το iPad 2, κατά το οποίο, αν ο χρήστης είχε «κλειδώσει» (lockscreen) τη συσκευή απλώς κλείνοντας το ειδικό περίβλημα «Smart Cover» της Apple, μπορούσε ο οποιοσδήποτε να ξεκλειδώσει το iPad 2 και να δει ό,τι έβλεπε ο χρήστης πριν προβεί στο κλείδωμα. Έτσι, αν το iPad 2 προτού κλειδωθεί, προέβαλλε πχ. την εφαρμογή e-mail (άρα και τα όποια προσωπικά μηνύματα), τότε ο απρόσκλητος χρήστης θα μπορεί να τα δει – αν όμως το iPad 2 προέβαλλε απλώς τη βασική οθόνη με τις εφαρμογές, τότε ο «επισκέπτης» δεν θα μπορεί να κάνει τίποτα άλλο (πχ. πρόσβαση σε ευαίσθητες πληροφορίες) πέραν του να δει απλώς ποιες εφαρμογές είναι εγκατεστημένες.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου