Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Η “Διαλεκτική” του Σωκράτη… Ξυνίδη


Το τοπίο είναι πράγματι θολό και ρευστό. Κατ' επέκταση για τίποτε δε μπορούμε να μιλήσουμε με ακρίβεια. Το μόνο σίγουρο είναι πως η χώρα νομοτελειακά θα οδηγηθεί στις κάλπες, με τη δυνατότητα πρόβλεψης αποτελέσματος να είναι αδύνατη.
Γράφει ο Ιλινόιου- Τσουρούφλης Γεράσιμος*

   “Σιγά την καλτσοδέτα!”. Τάδε έφη ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σωκράτης Ξυνίδης απευθυνόμενος στην συντρόφισσά του Εύα Καϊλή. Αφορμή του ξεσπάσματος στάθηκε η απόφαση της νεαρής και όμορφης Βουλευτού να αντιταχθεί στο ενδεχόμενο δημοψηφίσματος όπως αυτό εκφράστηκε απο τα χείλη  του Πρωθυπουργού. Τι το ‘θελε; Άστραψε και βρόντηξε ο κύριος Ξυνίδης που ως άλλος Σωκράτης επέβαλε την δική του εκδοχή για το πως πρέπει ένας διάλογος να πραγματοποιείται ώστε να φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα !
   Το παραπάνω επεισόδιο έρχεται να προστεθεί στα πολλά άλλα που ολοκληρώνουν το Κυβερνητικό Θέατρο του Παραλόγου. Την ώρα που η Πατρίδα κινδυνεύει, οι ιθύνοντες αποδεικνύονται κατά πολύ κατώτεροι των περιστάσεων. Στη κρίσιμη στιγμή που ο διάλογος, η συνεννόηση και οι πράξεις απαιτούν υπεύθυνους πολιτικούς, μία στιχομυθία όπως η συγκεκριμένη αποκαλύπτει τη γύμνια και την ανικανότητα των  ανθρώπων που κλήθηκαν  να αντιμετωπίσουν καταστάσεις δύσκολες και απαιτητικές.
   Η περίπτωση του Σωκράτη Ξυνίδη δεν είναι η μοναδική. Όλο το προηγούμενο διάστημα η κοινωνία έμενε άφωνη παρακολουθώντας πολιτικούς σε πλήρη αναντιστοιχία με τα προβλήματα και τις προκλήσεις που οι εσωτερικές και εξωτερικές εξελίξεις επέβαλαν. Την κορύφωση -χωρίς καμία αμφιβολία- αποτέλεσε το “φιάσκο” του Δημοψηφίσματος και της ψήφου εμπιστοσύνης που  πυροδότησε  νέες εξελίξεις στο πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο.
   Το τοπίο είναι πράγματι  θολό και ρευστό. Κατ’ επέκταση για τίποτε δε μπορούμε να μιλήσουμε με ακρίβεια. Το μόνο σίγουρο είναι πως η χώρα νομοτελειακά θα οδηγηθεί στις κάλπες, με τη δυνατότητα πρόβλεψης αποτελέσματος να είναι αδύνατη.  Το μήνυμα όμως των πολιτών, μόνο “σιγά την καλτσοδέτα” δεν θα είναι…
*Ο Ιλινόιου- Τσουρούφλης Γεράσιμος είναι Πολιτικός Επιστήμων
και Α/πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Νέων Αργοστολίου


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου