Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Ν. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ : “Έστω και με Παπαδήμο”




Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων έξω από τη Βουλή, ο Βουλευτής Αχαΐας  της Νέας Δημοκρατίας  Νίκος Νικολόπουλος, προέβη στη ακόλουθη δήλωση:

«Τις τελευταίες μέρες, οι πολιτικές διεργασίες κινήθηκαν στα όρια της εκτροπής, με αποκλειστική ευθύνη του μέχρι σήμερα Πρωθυπουργού ο οποίος και  αποφάσισε την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, να μετατρέψει σε ψήφο αποχώρησης, με στόχο να αποφύγει τη διενέργεια εκλογών.

Οι όλες μεθοδεύσεις έχουν προκαλέσει το δημοκρατικό αίσθημα του λαού και  έχουν διασύρει τους θεσμούς.
Ο απερχόμενος Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ακόμα και την ώρα που φεύγει, παραμένει επικίνδυνος για τον τόπο, αφού μετέτρεψε το προσωπικό του πρόβλημα και το εσωτερικό πρόβλημα του ΠΑΣΟΚ σε πρόβλημα της χώρας.
H κρίση του ΠΑΣΟΚ ήταν η ΄”μήτρα που γέννησε” και τα προβλήματα που ζήσαμε.
Η αγωνία της επόμενης ημέρας, η αποσυσπείρωση, η αδυναμία του Γ. Παπανδρέου, δημιούργησαν τους θύλακες στους οποίους αναπτύσσονται παθογένειες και  καταστάσεις επικίνδυνες για το μέλλον της χώρας.
Το μείγμα, που περιέχει μικρονοϊκή πολιτική αντίληψη,  προχειρότητα, κομματική αναλγησία, πολιτικό καιροσκοπισμό, είναι εκείνο που  χαρακτηρίζει ως το τέλος την πολιτική αντίληψη του απερχόμενου Πρωθυπουργού Παπανδρέου.
Όσον αφορά στη στήριξη που παρέχει η ΝΔ στην μεταβατική κυβέρνηση ανάγκης δεν σημαίνει ότι θα ξεχάσουμε ή θα διαγράψουμε την καταστροφική διετία του Παπανδρέου και της Κυβέρνησης του Μνημονίου.
Δεν ξεχνούμε, αξιολογούμε.
Οι ευθύνες είναι εδώ και θα τεθούν υπ’ όψιν των πολιτών στις εκλογές.
Το κράτος, οι υπηρεσίες, πρέπει να συνεχίσουν να λειτουργούν.
Η καθημερινότητα των πολιτών δεν μπορεί να εγκαταλειφθεί επειδή κατέρρευσε η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και συγκροτήθηκε μια ειδικού σκοπού Κυβέρνηση  που είναι καθαρά μεταβατική.
Δεν διαφεύγει της προσοχής μας ότι κεντρική προτεραιότητα της “τρίτης” Κυβέρνησης Παπανδρέου, αποτέλεσε η λυσσαλέα προσπάθεια να εγκλωβιστεί η Νέα Δημοκρατία, στο «κάδρο» της αποτυχίας του Μνημονίου, με όχημα μια ψευδεπίγραφη επίκληση της συναίνεσης, που την αναζητούν και οι Ευρωπαίοι.
Δεν ξεχνάμε την θεατρικού χαρακτήρα απόπειρα σ’ αυτή την κατεύθυνση που είδαμε το καλοκαίρι, με την τηλεφωνική πρόταση παραίτησης και στην εν συνεχεία  συγκυβέρνησης.
Κορυφαία όμως, όπως και καταστροφική υπήρξε  η  προσπάθεια στο πλαίσιο αυτής της στρατηγικής  το ακατανόητο δημοψήφισμα, που κόντεψε να τινάξει τη χώρα στον αέρα.
Η πατρίδα βρέθηκε στην άβυσσο.
Από την αρχή βάλαμε πλάτη για να αποτρέψουμε τη χρεοκοπία και την έξοδο της Ελλάδας από την Ε.Ε και το ευρώ.
Δημιουργήσαμε με την υπεύθυνη συμπεριφορά και συμμετοχή μας το «δημοκρατικό προγεφύρωμα»  που οδηγεί σύντομα στις εκλογές και διασφαλίζει το μέλλον μας μέσα από  την παραμονή μας στην Ευρώπη και στο ευρώ.
Αυτό ζητά ο λαός με κραυγή αγωνίας. 
Η μεταβατική  Κυβέρνηση Παπαδήμου, καλείται να υπηρετήσει ένα συγκεκριμένο έργο και να οδηγήσει τη χώρα υπό καθεστώς ομαλότητας στις εκλογές, όπου ο λαός θα αποφασίσει κατά πως συνηθίζεται στις δημοκρατίες.
Μέχρι τότε, απαιτείται απόλυτη σοβαρότητα.
Προσήλωση στην επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί.
Απόλυτη γνώση του κάθε βήματος που απαιτείται.
Διαύγεια χειρισμών και σε καμιά περίπτωση παρεμβάσεις που θα αποπροσανατολίσουν ή θα θέσουν σε αρνητική πορεία το εθνικό και μέγα  διακύβευμα.
Η προσπάθεια όμως δεν σταμάτησε.
Συνεχίζουμε ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕ ΠΑΠΑΔΗΜΟ.
Ο Παπανδρέου και τα στελέχη της μνημονιακής διακυβέρνησης, σήμερα κομπάζουν για τη συνεργασία, τη νέα εποχή και επενδύουν στη Κυβέρνηση Ανάγκης, την άφεση αμαρτιών για την εγκληματική διετία.
Η Νέα Δημοκρατία, προσηλωμένη στους Συνταγματικούς Θεσμούς και στις πραγματικές ανάγκες της χώρας, εγγυάται σήμερα την διάσωση της αξιοπιστίας μας και την πορεία προς τις εκλογές και αύριο μια υπεύθυνη και αποτελεσματική πολιτική που θα δώσει ελπίδα και προοπτική στη χώρα μας”. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου