Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Ευχηθείτε τους, σήμερα γιορτάζουν…





Σήμερα, ναι, επιτρέπονται οι δηλώσεις του τύπου, «έχουν δημιουργηθεί οι προυποθέσεις για έξοδο της χώρας από τη στενωπό», ή «έχει αρχίσει η ανάκαμψη»… Απαγορεύονται, όμως, τις υπόλοιπες μέρες του χρόνου.

Δεν είναι σκιτζήδες οι κυβερνώντες. Εχουν επίγνωση της κατάστασης, που οδηγούν τη χώρα. Βλέπουν και πολύ καλά μάλιστα ότι, ο λογαριασμός δεν βγαίνει, αλλά επιμένουν καθότι πρέπει να φέρουν εις πέρας την αποστολή τους, εκτελώντας την κοινωνία. Εξ ου και η πλημμυρίδα του ψεύδους, σε συνδυασμό με τη μετάλλαξή τους σε βαστάζους του ακραίου νεοφιλελεύθερισμού.

 Η υποβάθμιση από τους οίκους αξιολόγησης των κερδοσκόπων υποδηλώνει με σαφήνεια την απόφαση του.........

διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος να μη δανείσει την κυβέρνηση Παπανδρέου με λογικά επιτόκια στο ορατό μέλλον. Τινάζει στον αέρα -όπως γράφει ο Γ. Δελαστίκ στο Εθνος- τους ισχυρισμούς του πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών ότι δήθεν η κυβέρνηση θα μπορέσει να βγει και να δανειστεί από τις αγορές από τις αρχές του 2012 (αρχικά έλεγαν από το 2011, αλλά το απέσυραν μόλις είδαν την κατάσταση).

Αυτό με τη σειρά του σημαίνει πως η κυβέρνηση Παπανδρέου θα προσφύγει οπωσδήποτε στον μηχανισμό στήριξης ΕΕ - ΔΝΤ για να δανειστεί δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ, ίσως και 40 δισεκατομμύρια, μέσα στο 2012. Παρά τους περί του αντιθέτου ισχυρισμούς που σίγουρα θα ακούσουμε, το νέο αυτό δάνειο θα συνοδευτεί με ακόμη σκληρότερους όρους λεηλασίας των εισοδημάτων των Ελλήνων εργαζομένων, με μαζική ανεργία ανάλογη εκείνης της δεκαετίας του 1950 και του 1960 και με ραγδαία επιδείνωση των συνθηκών διαβίωσης του πληθυσμού (υποβάθμιση παρεχόμενης ιατροφαρμακευτικής και νοσοκομειακής περίθαλψης, συνθηκών εκπαίδευσης σε όλες τις βαθμίδες, πολιτιστικών δραστηριοτήτων κ.λπ.).

Κατά τα λοιπά, ευχηθείτε τους, σήμερα γιορτάζουν…

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου