Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Αδιέξοδο Καµίνη - συµβασιούχων


Το αδιέξοδο παραµένει µε τους συµβασιούχους τουΔήµου Αθηναίων, οι οποίοι έχουν καταλάβει εδώ και µία εβδοµάδα το κτίριο του δηµαρχείου και διεκδικούν τη µονιµοποίησή τους.

Παρά τη νέα απόπειρα για τερµατισµό της κατάληψης που έγινε από τον δήµαρχο Αθηναίων Γιώργο Καµίνη κατά τη χθεσινή του συνάντηση µε εκπροσώπους των συµβασιούχων, απορρίφθηκε τελικώς η πρότασή του. «Τα σωµατεία προτίµησαν την κατάληψη ενός κτιρίου, αντί της βοήθειας που τους προσέφερε ο δήµαρχος», σηµείωσε ο κ. Καµίνης.

Στην πρότασή του, που έρχεται µετάτην απόσυρση – όπως είχαν ζητήσει οι εργαζόµενοι – του θέµατος για προσλήψεις νέων εποχικών, ο δήµαρχος ανέφερε πως από κοινού µε τους συµβασιούχους θα εξέταζαν ένα πλαίσιο ρύθµισης που θα προωθούσαν στην κυβέρνηση. Παράλληλα, όµως, ζητούσε να αποδοθεί άµεσα το κτίριο στη δηµοτική αρχή προκειµένου να γίνει η σηµερινή συνεδρίαση του Δηµοτικού Συµβουλίου, µε δεδοµένο πως πρέπει αµέσως να συζητηθεί και ψηφιστεί ο προϋπολογισµός.

«Επέδειξαν µια στάση την οποία µε συνδικαλιστικά κριτήρια αδυνατώ να κατανοήσω», σχολίασε για την απόφαση των συµβασιούχων ο κ. Καµίνης, ενώ από το περιβάλλον του έκαναν λόγο για αδιαλλαξία που αποδίδεται πλέον σε πολιτικά κίνητρα. Παρέπεµπαν εξάλλου και στο γεγονός πως στη διάρκεια της συνάντησης οι εκπρόσωποι των συµβασιούχων δεν ήταν σε θέση να απαντήσουν µε ποιο τρόπο και πότε θα λήξει η κατάληψη, ενώ εµφανίστηκαν εµµέσως πλην σαφώς να δηλώνουν ότι δεν έχουν τον έλεγχο της κατάστασης.

Πρόθεση της δηµοτικής αρχής είναι πάντως να πραγµατοποιηθεί η συνεδρίαση ανεξάρτητα από τη στάση των συµβασιούχων. Ωστόσο, όπως ανέφεραν συνεργάτες του δηµάρχου, απαιτείται εκτός από την πολιτική βούληση, που θεωρείται δεδοµένη, να συντρέχουν και οι τεχνικές και νοµικές προϋποθέσεις.

«Η δηµοτική αρχή δεν έχει τον έλεγχο του κτιρίου και ως εκ τούτου το Δηµοτικό Συµβούλιο δεν µπορεί να γίνει υπό καθεστώς ελευθερίας», ανέφεραν και για τον λόγο αυτόν επισήµαναν πως θα εξεταστεί νοµικά και τεχνικά το ενδεχόµενο αναζήτησης άλλου χώρου για τη διενέργεια του Συµβουλίου. Από τη διοίκηση του Δήµου τόνιζαν τη σηµασία του συγκεκριµένου Δηµοτικού Συµβουλίου, καθώς βάσει νόµου είναι υποχρεωµένοι έως το τέλος του µήνα να έχουν ψηφίσει τον προϋπολογισµό.

Σε διαφορετική περίπτωση θα υπάρξει πρόβληµα στη λειτουργία των δηµοτικών υπηρεσιών.

Οπως έλεγαν, η µισθοδοσία των εργαζοµένων θα εξακολουθήσει να καταβάλλεται κανονικά, αλλά χωρίς προϋπολογισµό δεν µπορούν, για παράδειγµα, να εκταµιευτούν κονδύλια για τους παιδικούς σταθµούς προκειµένου να καλύψουν βασικές ανάγκες, όπως η προµήθεια πετρελαίου ή η εξασφάλιση διατροφής για τα παιδιά.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου