Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Δελτίο Τύπου Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ Δράμας για το ζήτημα κατάργησης του Κέντρου Νεοσυλλέκτων Παρανεστίου

Σε καθημερινή βάση οι πολίτες της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας δέχονται και ένα καινούργιο χτύπημα από την κυβέρνηση του Μνημονίου στο βωμό της δήθεν οικονομικής εξυγίανσης.


Πρώτα το πάγωμα όλων των έργων και κάθε δημόσιας επένδυσης στα όρια του πρώην νομού Δράμας. Στη συνέχεια, η άνευ προηγουμένου συγχώνευση και κατάργηση σχολικών μονάδων και η κατάργηση του Στρατολογικού Γραφείου, το κλείσιμο της ΜΕΘ του Νοσοκομείου και τώρα η φημολογούμενη και μη διαψευδόμενη κατάργηση του Κέντρου Νεοσυλλέκτων Παρανεστίου.

Το Κέντρο Νεοσυλλέκτων Παρανεστίου, που λειτούργησε το 2005 δεν αποτελεί την πανάκεια στα προβλήματα της περιοχής μας, είναι όμως ένα οικονομικό στήριγμα για την οικονομικά και αναπτυξιακά υποβαθμισμένη περιοχή του Δήμου Παρανεστίου και αποτελεί πηγή σημαντικών εσόδων για την τοπική κοινωνία.

Αλήθεια αναρωτιόμαστε οι ιθύνοντες της Κυβέρνησης – συνεργάτες της Τρόικας δεν έχουν αντιληφθεί την απαξίωση στην οποία οδηγούν την περιοχή μας; δεν τους εχουν ενημερώσει για τις επιχειρήσεις που καθημερινά κλείνουν και για την έλλειψη κάθε αναπτυξιακής προοπτικής για την Δράμα  ή μήπως πιστεύουν πως τα προβλήματα της χώρας θα λυθούν υποβαθμίζοντας κι άλλο τη Δράμα και ερημώνοντας την πολύπαθη ελληνική περιφέρεια ;


Καλούμε τους τοπικούς Βουλευτές του Πασοκ , τον Περιφερειάρχη Αν Μακεδονίας – Θρακης  και τον αντιπεριφερειάρχη  Δράμας  να λάβουν  ανοιχτά και δημόσια θέση εναντίον της αρνητικής προοπτικής του κλεισίματος του Κέντρου Νεοσυλλέκτων Παρανεστίου. Σε διαφορετική περίπτωση θα είναι συνένοχοι στο έγκλημα αυτό.


Έστω την στιγμή αυτή να κάνουν πράξη την ισόρροπη ανάπτυξη εντός της Περιφέρειας  που ευαγγελίστηκαν.


Από το Γραφείο Τύπου
 Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ Δράμας

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου