Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Αίτημα του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για την υπόθεση της Siemens

«Μάχη» με το χρόνο προκειμένου να ξεπεραστούν τα εμπόδια και να ανοιχθούν όλοι οι ύποπτοι λογαριασμοί κατηγορουμένων στην υπόθεση των «μαύρων ταμείων» της Ζίμενς φέρεται ότι είναι αποφασισμένη να δώσει η ελληνική δικαιοσύνη.

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ιωάννης Τέντες προτίθεται σύμφωνα με πληροφορίες να ζητήσει από το υπουργείο Δικαιοσύνης να προχωρήσει στο διορισμό δικηγόρων που θα εκπροσωπήσουν το ελληνικό δημόσιο σε όλες τις χώρες που έχουν εντοπιστεί κινήσεις μαύρου χρήματος που συνδέονται με πρόσωπα τα οποία βρίσκονται στο στόχαστρο των ελληνικών δικαστικών αρχών για την υπόθεση της Ζίμενς.

Και αυτό γιατί, μέχρι σήμερα έχει παρατηρηθεί ότι οι αλλοδαπές αρχές καθυστερούν να στείλουν τις απαντήσεις στους ελληνες ανακριτές που διενεργούν την έρευνα για τα μη πολιτικά πρόσωπα.

Στόχος των δικηγόρων που θα οριστούν είναι να διασφαλίσουν τα συμφέροντα του ελληνικού δημοσίου και να καταφέρουν να ξεπεράσουν τα όποια διαδικαστικά εμπόδια, ώστε να διαβιβαστούν στους εφέτες- ειδικούς ανακριτές το σύνολο των τραπεζικών λογαριασμών υπόπτων , τα οποία και θα αποτελέσουν τη βάση για τη σύνταξη των κατηγορητηρίων σε βάρος όσων έχουν προκύψει ενδείξεις τέλεσης αξιοποίνων πράξεων όπως δωροδοκία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου