Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Ενοικιάζεται σπίτι με αντάλλαγμα «σεξ δύο φορές το μήνα»!

Πληθώρα σπιτιών υπάρχει στο Παρίσι για να νοικιάσει κανείς. Είναι τόσο πολλά, ώστε μπορεί κανείς να βρει σπίτι ακόμα και χωρίς να χρειάζεται να καταβάλλει χρηματικό ποσό ως ενοίκιο. Στις ιστοσελίδες μεσιτικών γραφείων, αλλά και σε αγγελίες, υπάρχουν προσφορές για σπίτια κάθε είδους, οπουδήποτε στην Πόλη του Φωτός. 
Η εφημερίδα «Λιμπερασιόν» ξεκίνησε μια έρευνα ειδικά για τα σπίτια που νοικιάζονται χωρίς ο ιδιοκτήτης να ζητεί χρήματα και εκείνο που διαπιστώθηκε είναι ότι τα ανταλλάγματα δεν είναι πάντοτε νόμιμα ή «ηθικά» με την κοινωνικά αποδεκτή έννοια του όρου.

Πολλοί από εκείνους που νοικιάζουν χωρίς να ζητούν ενοίκιο ζητούν από τους ενοικιαστές να κάνουν δουλειές, όπως για παράδειγμα να καθαρίζουν εκτός από το δικό τους διαμέρισμα ή δωμάτιο και εκείνο του ιδιοκτήτη. Αλλοι ζητούν πλύσιμο ρούχων ή άλλες εργασίες. Υπάρχουν όμως κι εκείνοι που αναζητούν σεξ. «Σεξ δύο φορές το μήνα» έγραφε μια αγγελία, ενώ μια άλλη σημείωνε χαρακτηριστικά ότι ζητείται ενοικιαστής ανοιχτός στο μυαλό και αλλού.

Διαμέρισμα με αντάλλαγμα ακόλαστες υπηρεσίες ήταν γραμμένο σε μια τρίτη. Στις περισσότερες τέτοιες αγγελίες οι ιδιοκτήτες ήταν άντρες που νοίκιαζαν σπίτια έναντι σεξουαλικών υπηρεσιών. Το φαινόμενο έχει λάβει τέτοιες διαστάσεις, που οργανώσεις για τα δικαιώματα των ενοικιαστών έχουν ξεκινήσει προσπάθεια εντοπισμού αυτών των ιδιοκτητών, ώστε να προστατευτούν όσοι αναζητούν σπίτι.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου