Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Στις 18 Ιουλίου στην Ελλάδα ο Σόιμπλε

soimple
Την Αθήνα θα επισκεφθεί στις 18 Ιουλίου ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, προσκεκλημένος του ομολόγου του Γιάννη Στουρνάρα, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο ίδιος, μιλώντας σε Επιτροπή του γερμανικού Κοινοβουλίου.

Ο κ. Σόιμπλε απέρριψε μεταξύ άλλων νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, σημειώνοντας πως οι εικασίες για ένα νέο κούρεμα βασίζονται σε παρανόηση των δηλώσεων αξιωματούχων. «Έχουμε πει ότι δεν θα επαναληφθεί ένα τέτοιο κούρεμα», ξεκαθάρισε.
Παράλληλα τάχθηκε εναντίον της «καταστροφολογίας» σχετικά με την πορεία της ελληνικής οικονομίας. «Αν οι τουρίστες ακούν τέτοιες καταστροφικές ειδήσεις», τόνισε, «θα ακυρώσουν τις κρατήσεις τους στα ελληνικά τουριστικά θέρετρα. Γι’ αυτό και τα ΜΜΕ θα πρέπει να δίνουν μια ρεαλιστική και όχι καταστροφολογική εικόνα της χώρας», σημείωσε.
Νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ χαιρέτισε την συγκρότηση της νέας ελληνικής κυβέρνησης και δήλωσε ότι το Βερολίνο θα την στηρίξει με κάθε μέσο στο μεταρρυθμιστικό της έργο υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι και αυτή θα εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις της.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου