Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Focus: Το Grexit θα κοστίσει 17 τρισ. ευρώ

Το αστρονομικό ποσό των 17 τρισ. ευρώ θα στοιχίσει στην παγκόσμια Οικονομία το ενδεχόμενο μιας ελληνικής εξόδου από την οικογένεια της ζώνης του ευρώ. Αυτό αναφέρεται σε δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού «Focus» τονίζοντας δε ότι για την Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση της Γερμανίας μία απροσδόκητη έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ συνεχίζει να είναι ανεπιθύμητη.


«Η παγκόσμια οικονομία σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα πέσει σίγουρα σε βαθιά ύφεση», σημειώνεται στο δημοσίευμα.

Με αφορμή έκθεση που έγινε από την Prognos AG για λογαριασμό του γερμανικού ιδρύματος Bertelsmann, ενδεχόμενη έξοδος της χώρας από το ευρωπαϊκό νόμισμα κινδυνεύει να πλήξει ανεπανόρθωτα τη διεθνή οικονομία, έχοντας αντίκτυπο όχι μόνο στις χώρες της Νοτίου Ευρώπης, αλλά σε όλη τη Γηραιά Ήπειρο, τις ΗΠΑ, την Κίνα και άλλες αναπτυσσόμενες οικονομίες.

Ειδικότερα για την Ελλάδα, το σενάριο περιλαμβάνει εθνική χρεοκοπία, μαζική υποτίμηση του νέου εθνικού νομίσματος, έκρηξη της ανεργίας, μείωση της ζήτησης και άλλα προβλήματα, που σύντομα θα επηρεάσουν και τους εμπορικούς εταίρους της χώρας.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς των ειδικών της έρευνας μία τέτοια εξέλιξη θα είχε ως αποτέλεσμα και οι 42 μεγάλες παγκόσμιες οικονομίες να υποφέρουν για τουλάχιστον μέχρι το 2020.

dealnews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου