Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Ποιοι δημόσιοι υπάλληλοι βρίσκονται στο «στόχαστρο»


Αρνητική στο σχέδιο διαθεσιμότητας 15.000 δημοσίων υπαλλήλων έως το τέλος του έτους παρουσιάστηκε χθες η τρόικα, η οποία ζητά να καλυφθεί ο συγκεκριμένος στόχος με απολύσεις.

Αυτός ήταν και ο λόγος που υπήρξε εμπλοκή κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης με τους κ. Π. Τόμσεν, Μ. Μορς και Κ. Μαζούχ χθες αργά το απόγευμα στο υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, χθες αναπτύχθηκε το σχέδιο του υπουργείου για το πώς θα βγουν σε διαθεσιμότητα μέχρι το τέλος του έτους 15.000 υπάλληλοι.

Ειδικότερα, έχει υπολογιστεί πως 11.000 υπάλληλοι ανήκουν σε τρεις κατηγορίες. Είναι οι «επίορκοι», οι «εξαφανισμένοι» και οι «ανεπαρκείς», οι οποίοι θα τεθούν σε διαθεσιμότητα ύστερα από συνεδριάσεις και γνωμοδοτήσεις υπηρεσιακών συμβουλίων. 

Επίσης στο υπουργείο υπολογίζουν ότι 4.000 εργαζόμενοι θα τεθούν σε διαθεσιμότητα μετά τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις δημόσιων φορέων που θα υλοποιηθούν μέχρι το τέλος του έτους.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, τα στελέχη της τρόικας εκτίμησαν ότι δεν είναι δυνατόν να υλοποιηθεί το σχέδιο αυτό μέσα σε δυόμισι μήνες και κυρίως στο σκέλος του που αφορά υπαλλήλους οι οποίοι έχουν υποπέσει σε παραπτώματα, προβάλλοντας το σκεπτικό ότι απαιτεί χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Εφεραν, μάλιστα, ως παράδειγμα τα πενιχρά αποτελέσματα της εφεδρείας τους τελευταίους μήνες του 2011. Γι' αυτό και αντιπρότειναν απολύσεις ώστε να υλοποιηθεί ο στόχος του Μνημονίου για 15.000 αποχωρήσεις εντός του έτους.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου